baby photography 101

Alles over babyfotografie

Lisa M. Gerry

Baby’s en peuters fotograferen is net zo moeilijk als wilde dieren fotograferen. Ze zijn onvoorspelbaar, zitten niet stil en je kunt er maar beter voor zorgen dat ze blij zijn.

Het resultaat, een prachtige foto van je kleintje, is de moeite wel waard. Hierbij een aantal tips om een fantastische foto van je baby te maken die zo op een ansichtkaart zou kunnen.

Maak een actiefoto


Laat je kind niet poseren. Hij zal waarschijnlijk niet lang genoeg stil zitten, en hoe vaker je het probeert, des te kleiner wordt de kans dat je een glimlach krijgt.

Je kunt wat plaatjes schieten terwijl je kind op zijn buikmatje ligt of wat foto’s maken van je baby die aan het spelen is. Het helpt als je knielt, zit of op de grond gaat liggen zodat je de foto op zijn ooghoogte kan maken.

Forceer de glimlach niet


Je weet dit waarschijnlijk al, maar hoe natuurlijker de baby glimlacht, des te beter zal de foto zijn, dan komt de natuurlijke persoonlijkheid van je kind er goed op.

Probeer een gekke bek te trekken om je baby te laten grijnzen. Doe iets geks voor oudere peuters of herinner hem aan iets wat hem aan het lachen zal maken.

Blijf schieten


Iets wat je echt moet doen voor een goede babyfoto: maak zoveel mogelijk foto's. Schiet een heleboel foto's vanuit verschillende invalshoeken.

Omdat kinderen vaak, net als de foto genomen wordt, blijken te bewegen, schommelen en niezen, is het beter om meer foto's te maken, want de kans dat er een goede tussen zit is dan groter.

Stel de sluitertijd in


Kijk of jouw camera een sluitertijdinstelling heeft. Een snellere sluitertijd helpt bij het fotograferen van een baby die speelt, of hij nou aan het rennen, springen of aan het spelen is. Hoe hoger de sluitertijd, des te scherper de afbeelding.

Vergeet de foto’s niet uit te printen! Door een fotoalbum bladeren is leuker dan ze op een scherm bekijken. Noteer een maandelijks moment in je agenda om je digitale foto’s uit te printen. Je zult er geen spijt van krijgen!

Misschien vind je dit ook interessant: