Get the ball rolling

Bal rollen

Wanneer je kindje al moeiteloos rechtop zit, kun je tegenover hem gaan zitten en een bal tussen jullie beiden laten rollen. Baby's zijn er dol op, en het is een fantastische eerste les in ‘op je beurt wachten’!

Hoe speel je dit spelletje?

Neem een grote plastic of rubberen bal. Creëer met je benen, een rij boeken of een paar dozen een strook tussen jullie tweeën waar langs de bal langs rolt.

Zet je kindje tegenover jou aan het uiteinde van de strook en ga zelf aan het andere uiteinde zitten. Vraag om aandacht door te zeggen: 'Kijk, hier komt de bal!'

Rol de bal zacht naar je kindje. Hij zal het prachtig vinden wanneer de bal zijn richting op rolt. Help hem om de bal met twee handjes te pakken en laat zien hoe hij de bal weer terug kan rollen. Nu is het zijn beurt om de bal terug te rollen!

De meeste baby's vinden het makkelijker om de bal te gooien dan te rollen. Rollen vereist meer focus en controle. Laat zien hoe hij de bal met beide handen kunnen duwen.

Leren en groeien.
Een bal heen en terug rollen helpt bij de ontwikkeling van de oog-handcoördinatie van je baby, een belangrijke vaardigheid die hij niet alleen nodig heeft om te gooien en te vangen, maar ook voor eten, tekenen en schrijven.

Misschien vind je dit ook interessant: