Photo fun

Fotopret

Activiteitkaarten met foto's van je gezin zijn een leuke vorm van vermaak. Het is niet alleen leuk voor je kindje, maar hij leert zo ook zijn leefwereld en de belangrijkste mensen daarin kennen.

Hoe speel je het?
Je kindje leert niet alleen om visueel onderscheid te maken, maar leert tegelijk om objecten en mensen te volgen en hierop te focussen. Zo ontwikkelt hij zijn oog-handbewegingen. Wanneer je kindje iets ouder is, is hij in staat om bekende gezichten te herkennen en te benoemen. Het bekijken van familiefoto’s helpt je kind om familieleden te herinneren die ver weg wonen.

Trucjes en tips.
Plaats je foto's in een fotokubus gemaakt voor kleine kinderen. Deze zijn in de winkel te koop.

Leren en groeien.
Verzamel close-up foto's van je gezin, en stop ze in hersluitbare boterhamzakjes of in een stevig mini-fotoalbum. Je kunt ook foto's laten lamineren bij een kopieerwinkel of in kaartbeschermers stoppen. Zo zijn ze makkelijk in gebruik voor baby’s en is het niet erg als hij ze in zijn mond steekt.

Gelamineerde foto’s kan je makkelijk bij elkaar houden door in de linkerbovenhoek een gaatje te maken en ze vervolgens door een douchegordijn- of sleutelring te halen. Je kunt zelfs het pak foto’s aan de wandelwagen, kinderstoeltje of het bedje van je kindje hangen.

Misschien vind je dit ook interessant: