use a baby masage to develop language

Gebruik babymassage om taal te ontwikkelen

Suzanne Dixon

Net als iedereen vindt je baby het lekker om aangeraakt te worden. Onderzoek heeft aangetoond dat de eerste vriendelijke strelingen en massages een positief effect hebben op de band die er tussen de ouder en het kind wordt gecreëerd.

Van dichtbij aanraken doet denken aan de veiligheid van de baarmoeder en maakt de overgang naar de buitenwereld minder traumatisch en overweldigend.

Zachtjes aanraken en masseren geeft je baby een verzorgd, beschermd en veilig gevoel. Bovendien kan lichamelijk contact de groei en de ontwikkeling van je baby verbeteren, en de band die jullie samen opbouwen maakt het makkelijker voor jou om dit nieuwe gezinslid in jullie leven te integreren.

Volg deze stappen voor een verzachtende, ontspannende massage voor je baby:

• Zorg ervoor dat de kamer warm is
• Kies een veilige plek waar je baby niet vanaf kan vallen (veel mensen leggen gewoon een zachte deken op de vloer)
• Kleed je baby uit (laat een T-shirtje en een luier aan)
• Het is niet nodig om olie te gebruiken, maar als je het toch gebruikt, doe dan een klein beetje, niet-geparfumeerde olie in de palm van je hand en wrijf je handen tegen elkaar om de olie op te warmen voordat je het op de babyhuid aanbrengt.
• Begin met de voetjes en de beentjes en beweeg je handen zachtjes omhoog richting de borstkas en de armpjes, met stevigere bewegingen
• Als je bij het bovenlichaam aankomt, bedek dan de beentjes en de voetjes met een deken en doe dan pas het T-shirt uit

Masseer zolang als de baby het lekker lijkt te vinden, en geniet ervan!

Misschien vind je dit ook interessant: