ways-to-get-your-baby-development-and-key-milestoneswalking

Manieren om je baby aan het lopen te krijgen

Ellen Neuborne

Veel baby's zetten volgens de American Academy of Pediatrics (AAP) rond hun eerste verjaardag hun eerste stapjes. Het kan zijn dat je nu in deze periode zit en bijna niet kunt wachten op de grote dag. De meeste experts zeggen dat baby's gaan lopen wanneer ze er klaar voor zijn. Wat kun je doen om je baby voor te bereiden op het lopen?

Voldoende tijd op de buik


Zelfs zuigelingen kunnen beginnen met het opbouwen van hun spieren, hetgeen uiteindelijk tot lopen zal leiden. Tijd op de buik versterkt de rugspieren. Leg voldoende speelgoed om hem heen zodat de tijd op de buik interessant blijft.

Speel zittende spelletjes
Zodra je baby veilig kan zitten, zijn er veel spelletjes die je samen kunt spelen om die evenwichtsvaardigheden te ontwikkelen. Rol een bal heen en weer. Speel spelletjes die je baby aanmoedigen te reiken, naar jou of naar iets op de vloer.

Deze spelletjes helpen hem het evenwicht te oefenen tijdens het bewegen. Hij leert de armen, hoofd en heupen te bewegen en niet voorover te vallen.

Biedt een helpende hand bij het lopen.
Als je baby zijn eigen gewicht kan dragen, kun je hem vasthouden en samen gaan lopen. Laat je baby vooruit kijken, houd beide handen vast en help hem voor je uit te lopen. Als je kind beter wordt kun je één hand loslaten en hem aanmoedigen te blijven bewegen, waardoor je baby zijn evenwicht traint en oefent met het optillen van zijn voeten.

Plezier met het meubilair
Zodra je kind zich begint op te trekken en rond te schuifelen, zet dan wat stevig meubilair in de kamer zodat hij kan rondlopen en door middel van een stevige steun van alles kan ontdekken. Haal losse en breekbare items van de salontafel en andere lage plekken, zodat je kind ze niet kan omgooien.

Niet doen


Koop geen loopstoeltje
Loopstoeltjes, speelgoed dat bedoeld is om baby's meer mobiel te laten zijn terwijl ze leren lopen, kunnen serieuze verwondingen veroorzaken, aldus de Mayo Clinic. Loopstoeltjes worden genoemd als oorzaak van struikelen en vallen.

Zelfs de nieuw ontwikkelde loopstoeltjes, die remmen bevatten en te breed zijn om door de deur te passen, worden door de AAP afgeraden.

Koop nog geen babyschoentjes


Schoenen zijn pas nodig als je baby begint te lopen. En als de tijd rijp is voor schoenen, kies dan zachte, flexibele schoenen die breed genoeg zijn zodat de teentjes voldoende ruimte hebben om te bewegen.

Misschien vind je dit ook interessant: