Mijlpalen van je baby: zitten

Mijlpalen van je baby: zitten

Sarah Pottleger

Zorg voor voldoende tijd op de buik


Voldoende tijd om op zijn buik te spelen (zorg er wel voor dat hij fit is en je de hele tijd erbij kunt zijn), versterkt de spieren in de rug en de nek.

Let op dat je baby zijn hoofd zelf kan optillen. Dit is een teken dat de rug van je baby sterk genoeg is en dat hij voldoende ontwikkeld is om zelf te gaan zitten.

2. Het moment dat hij zijn hoofd kan optillen


Optillen van het hoofd is een teken dat de spieren die nodig zijn om rechtop te blijven zitten worden ontwikkeld, volgens de AAP. Je kunt proberen je baby tegen kussens te zetten, zodat hij kan wennen aan de zithouding.

3. Ga bij je baby zitten


Je kunt je baby ook laten wennen aan de houding door samen met hem te gaan zitten. Ga in kleermakerszit zitten en zet je baby op schoot, met de rug tegen je buik zodat hij rechtop zit.

4. Laat het hem zelf proberen


Zodra je het gevoel krijgt dat je baby sterker wordt, zet hem dan in een zittende positie. Ga naast je baby zitten en kijk of hij zelfstandig kan zitten.

Je kind zal wel wat wiebelig zijn, maar maak je geen zorgen, hij is aan het leren! Veel baby's kunnen tussen de 4 en 7 maanden met wat hulp van hun ouders rechtop zitten.

5. Zet je baby zittend neer


Om je kleintje te laten wennen aan de zithouding kun je hem regelmatig in de zittende positie neerzetten als je op de bank zit (of in een ander zacht hoekje). Ga altijd naast je baby zitten, want hij kan ieder moment omvallen!

Misschien vind je dit ook interessant: