Travelling-with-your-baby

Reizen met je baby

Reizen met je baby. Ben je je aan het voorbereiden op je eerste gezinsuitje? Reizen met je baby lijkt misschien wat ontmoedigend vanwege de vele spullen die je nodig hebt voor de dagelijkse verzorging van je baby. Maar de stress wordt een stuk minder als je je aan wat eenvoudige regels houdt. Laat je baby bijvoorbeeld het tempo bepalen en probeer het uitje zo te organiseren dat je je zo veel mogelijk aan de normale regelmaat houdt.

GEZINNEN OP REIS
Om het reizen als gezin zo goed mogelijk te laten verlopen, moet je erop rekenen dat je baby tot op zekere hoogte het schema en tempo bepaalt. Voorbereiding is de sleutel tot succes, dus zorg ervoor dat je alles tot in de details goed plant, en zorg dat je het juiste eten, de juiste kleding en het juiste materiaal meeneemt. Hier hoort ook altijd een soort EHBO-doos bij. Hier zijn een aantal tips om je te helpen:

- Als je borstvoeding geeft, hoef je geen voeding mee te nemen voor je baby! Maar denk er wel aan om extra water voor jezelf mee te nemen, want als je borstvoeding geeft, heb je voldoende vocht nodig, tijdens het reizen misschien nog meer dan normaal. Als je flesvoeding geeft, gebruik dan mineraalwater voor het maken van je baby’s flessen of nog beter, investeer in een aantal pakken kant-en-klare voeding voor de reis.
- Babydoekjes zijn onmisbaar tijdens het reizen. Ze zijn niet alleen handig voor het verschonen, maar ook voor het schoonhouden van handen en gezichten, waardoor je minder wordt blootgesteld aan bacteriën en de kans kleiner is dat je infecties doorgeeft.
- Als je openbare faciliteiten gebruikt om je baby te verschonen, gebruik dan doekjes om het oppervlak ervoor en erna schoon te vegen.
- Met 3 maanden kan het zijn dat je baby nog steeds in een reiswieg of draagmand slaapt die makkelijk meegenomen kan worden. Maar als hij thuis al in een kinderbedje slaapt, is het een goed idee om te proberen je baby eraan te laten wennen om in een reisbedje te slapen de dagen voordat je op reis gaat.
- Plan veel pauzes en rustperiodes in op het reisschema voor jezelf en de baby.
- Neem je baby niet mee op een boot. Wacht met varen tot je kleintje oud genoeg is om een reddingsvest aan te kunnen dat goed past. Als de tijd daar is, is het de moeite waard om te investeren in een eigen reddingsvest voor je kind, omdat het soms moeilijk kan zijn op de plaats van bestemming de juiste maat te vinden.

Als je zorgen hebt over het reizen met je baby, raadpleeg dan je huisarts of het consultatiebureau. Geniet van deze nieuwe ervaring, en als het de eerste vakantie van je baby is, vergeet dan niet heel veel foto's te maken voor het familiealbum.

Misschien vind je dit ook interessant: