toy-tips-for-early-childhood-development

Speelgoedtips voor de vroege ontwikkeling van je kind

Cheryl Lock

Veel babyspelletjes en baby-activiteiten kunnen de groei en ontwikkeling helpen bevorderen. Behalve door voorlezen kun je de ontwikkeling van je kindje stimuleren aan de hand van deze suggesties die je op verschillende zintuiglijke vaardigheden helpen concentreren en veilig, actief spelen bevorderen:

Gezichtsvermogen


Kies babyspeelgoed dat visueel stimulerend en aantrekkelijk is voor je baby. Probeer spullen die levendige kleuren hebben, met eenvoudige patronen waar je baby makkelijk mee kan spelen.

Baby's kijken graag naar zichzelf in deze fase, dus foto's van gezichten en onbreekbare spiegels zijn ook leuke speeltjes.

Gehoor


Het gehoor van je baby ontwikkelt zich in deze fase, dus eenvoudige babyspeeltjes die geluid maken, zal hij leuk vinden. Boeken met bladzijden die kreukgeluiden maken, en speelgoed waarmee hij kan rammelen, zijn een goede keuze!

Voelen


Je baby ontdekt de wereld door te voelen, dus laat hem nieuwe, verschillende texturen aanraken. Je kunt speelgoed, boeken en zelfs eenvoudige huishoudelijke spullen gebruiken die anders aanvoelen, van glad en zijdeachtig tot harig en pluizig.

Houd deze andere tips in het achterhoofd bij het kiezen van babyspeelgoed:

Kies voor actief speelgoed


Je kleintje heeft nog niet bepaald breinbrekers nodig! Zoek voorwerpen die je baby kan pakken, vasthouden, waarop hij kan zuigen en die hij kan gebruiken om geluidjes te maken.

Veiligheid staat voorop


Als het gaat om je baby, kun je nooit voorzichtig genoeg zijn. In deze fase wil hij alles in zijn mond stoppen, dus babyspeelgoed mag niet zo klein zijn dat hij het kan inslikken.

Controleer of het speelgoed van je baby geen scherpe randen heeft en niet makkelijk breekt of splintert. Zorg dat je speelgoed koopt met niet-giftige, loodvrije verf, en dat makkelijk schoon te maken is.

Volg zijn ontwikkeling


Naarmate je baby ouder wordt, veranderen de speeltjes en speeltjes die zijn interesse wekken en zijn ontwikkeling stimuleren. Volg zijn aanwijzingen in de nieuwe spannende wereld van peuterpret en spelletjes.

Misschien vind je dit ook interessant: