Technieken om je baby te kalmeren.

Technieken om je baby te kalmeren.

Aviva Patz

Is het fout als je baby op zijn duim zuigt? Ontdek welke rol zelfkalmerende technieken spelen in de ontwikkeling van jonge kinderen.

Duimen is geen raar gedrag onder baby's en jonge kinderen. Het is zelfs essentieel voor de gezonde vroege ontwikkeling van je kind. Hier zijn de redenen waarom het acceptabel is.

Waarom zuigt je baby op zijn duim?
Duimzuigen is een instinctief gedrag voor pasgeborenen. Je bent misschien geneigd om te voorkomen dat je baby gaat duimen om zijn gebit te sparen, maar laat hem hier voorlopig van genieten. Het leert hem waardevolle vaardigheden om zichzelf te kalmeren en geeft hem comfort wanneer hij moe of uit zijn doen is.

Als je je baby het duimzuigen afleert voordat hij vier jaar oud is, wanneer de echte tandjes beginnen te komen, zal het geen effect hebben op zijn hagelwitte tanden. Op de korte termijn zal de vaardigheid om zichzelf te kalmeren, je baby helpen sneller in slaap te vallen en sneller opnieuw in slaap te vallen als hij 's nachts wakker wordt.

Andere effectieve kalmerende technieken voor baby's
De meeste baby's hebben last van huilbuien, meestal in de namiddag. Controleer eerst of je baby niet huilt omdat hij hongerig, slaperig of oncomfortabel is. Maak je geen zorgen als je de reden niet kunt achterhalen: een baby huilt niet alleen als er iets mis is. Het kan een normaal onderdeel van de ontwikkeling van je baby zijn, omdat het zenuwstelsel nog niet volledig gevormd is.

Als het zuigen op vingers of een duim hem niet troost, probeer dan deze kalmerende technieken:
• Wieg je baby zachtjes
• Zing hem zachtjes toe
• Wikkel je baby in een dekentje
• Plaats hem in een draagzak of een wipstoeltje
• Hoe meer overstuur je baby is, hoe moeilijker het voor jou is, maar blijf kalm. Rust uit wanneer je baby slaapt, en zorg ervoor dat je regelmatig eet. Je zult beter in staat zijn om voor je baby te zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt.

Misschien vind je dit ook interessant: