4-items-to-help-your-baby-stay-happy

Vier items voor een blije baby

Tegen de tijd dat je baby 4 tot 6 maanden oud is, wordt hij alerter en heeft hij meer belangstelling voor speelgoed en spelletjes.

Vanaf dit moment verloopt hun groei in rap tempo!

Sta er niet van te kijken als hij elke twee maanden naar een volgende kledingmaat gaat. Het kan echt heel snel gaan! Van thuis tot de speeltuin, hier volgen enkele basisprincipes van de babyverzorging zodat jij en je kind tevreden blijven tijdens deze groeiperiode.

1. Baby Draagzak


Een baby draagzak is verstelbaar en comfortabel, en dus perfect voor een groeiende baby. Het voordeel van het ronddragen van je kleintje in een van deze zakken is dat je je handen vrij houdt en bovendien je baby dicht bij je hebt. Dit werkt net zo kalmerend en troostend als wanneer je hem tegen je aandrukt. En ze zijn gemakkelijk te gebruiken!

2. Broekjes met elastische band


Je baby groeit zo snel dat hij steeds van kledingmaat verandert. Een goede manier om ervoor te zorgen dat zijn kleding langer meegaat, is enkele broekjes met elastische band aanschaffen. Op die manier kan hij deze blijven dragen zelfs als hij een beetje groeit.

Het mooiste is dat broekjes met elastische band gemakkelijk uit en aan kunnen als het tijd is voor een schone luier.

3. Minideken


Een super zacht, dun stuk stof kan bij uitstek geschikt zijn om je kleintje te kalmeren en troosten. Dergelijke kleine dekentjes zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Als je baby ouder wordt, wordt dit dekentje mogelijk zijn officiële "favoriet", dat hem emotionele steun geeft onderweg, als het tijd is voor een dutje of bij het slapengaan.

4. Zachte, kleine speeltjes


Zacht speelgoed is ideaal voor baby's op deze leeftijd. Ze zijn gemakkelijk beet te pakken en in de handen te houden, en ze zijn met name nuttig als je kleintje tandjes krijgt en alles in het mondje wil steken.

Zorg er alleen voor dat het speeltje klein is en houd alle speeltjes (net als zacht beddengoed en kussens) uit het wiegje om het risico op wiegendood te verminderen.

Groeispurten en de steeds groeiende hersenen van je baby zorgen niet alleen voor veel plezier, soms ook voor heel veel spullen. Probeer je te focussen op wat essentieel is voor een gezonde ontwikkeling van je baby en niet te veel spullen voor babyverzorging aan te schaffen.

Misschien vind je dit ook interessant: