5-activities-to-help-your-baby-develop-

Vijf activiteiten om je baby te helpen in de ontwikkeling

Stephanie Elliot

Je zult worden begroet door een blije baby als je kleintje van drie maanden 's ochtends wakker wordt en je zult ontdekken dat je baby meer speelt dan ooit. Hij communiceert voortdurend met je door babygeluidjes te maken en te glimlachen als hij je gezicht ziet en je stem hoort. Hier volgen enkele manieren om hem te helpen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen terwijl jullie samen spelen.

1. Samen op de vloer spelen


Tijd op de buik is belangrijk in deze fase. Zorg er dus voor dat je hem elke dag op de grond legt, met jou in de buurt, om zijn spieren te ontwikkelen.

Je kunt deze activiteit interessanter maken door een fleurig speeltje vóór hem te leggen. Hoewel hij het nog niet kan beetpakken, vindt hij het wel al leuk om naar de felle, opvallende kleuren te kijken. Ook speeltjes met muziek en lampjes zijn leuk, maar pas op voor overstimulatie van je baby. Hij is nog heel jong, dus laat hem langzaam kennismaken met dingen en let op zijn reactie.

2. Houd hem in de gaten


Je baby vindt het heerlijk om naar gezichten te kijken en mogelijk zijn spiegels bijzonder boeiend voor hem. Hang een onbreekbare spiegel in de wieg van je baby zodat hij naar zijn eigen gezicht kan kijken. Praat, terwijl jullie samen in de spiegel kijken, over zijn ogen, oren, neus en mond, en wijs deze ook aan.

Hoewel hij de woorden die je zegt, nog niet kan herhalen, leg je wel de basis voor een goede communicatie in de toekomst!

3. Zingen en bewegen


Klap voorzichtig met zijn handjes en lees kinderrijmpjes of zing liedjes. Je stem is het meest belangrijke geluid voor je baby en wat je ook zingt, klinkt als muziek in zijn oren.

4. Leesregels


Als je nog niet bent begonnen met voorlezen voor je baby, is het nu tijd om hiermee te beginnen. Misschien reageert hij meer op boeken met grote contrasten, omdat deze makkelijker te zien zijn.

5. Volg het speeltje


Een prima activiteit om je baby te helpen zijn ogen te focussen is hem op de grond te leggen en een speeltje 25 cm boven zijn hoofd te houden. Beweeg het langzaam van de ene kant naar de andere en laat hem het speeltje volgen met zijn ogen.

Terwijl jij en je baby plezier hebben met deze spelletjes, bereikt hij mijlpalen en krijgt hij al zo veel voor elkaar. Het enige wat overblijft, is alles bij elkaar brengen. Vooruit baby. Zet hem op!

Misschien vind je dit ook interessant: