Wat de experts zeggen: hoe kun je je baby helpen te beginnen met lopen?

Wat de experts zeggen: hoe kun je je baby helpen te beginnen met lopen?

Deidre Uria

Kruipen? Klopt. Rondschuifelen? Klopt. Lopen? Nog niet helemaal. Je baby heeft gedurende het eerste jaar mijlpaal na mijlpaal bereikt, maar misschien is het lopen de grootste mijlpaal die hij nog moet behalen. Hieronder vind je alles wat je moet weten over wanneer je baby zou moeten kunnen lopen, hoe je hem kunt stimuleren te lopen en wanneer je je zorgen moet gaan maken.

Wanneer gaat mijn baby lopen?


Het nemen van de langverwachte eerste stapjes gaat niet alleen om de wilskracht van een baby, volgens kinderarts Dr. William Sears gaat het om een combinatie van spierkracht, evenwicht en temperament. Hoewel de meeste baby's tussen 7 en 13 maanden oud langs het meubilair gaan schuifelen, worden de eerste zelfstandige stapjes vaak kort na de eerste verjaardag gezet, volgens de American Academy of Pediatrics (AAP)

Hoe kan ik mijn baby helpen met leren lopen?


Steun je baby bij zijn pogingen om de ene voet voor de andere te zetten door

• Een veilige, kindvriendelijke omgeving te bieden zonder speelgoed en rommel.
• Je baby stevig, geschikt speelgoed geven dat hem stabiliteit geeft tijdens het lopen.
• Je baby's handen vastpakken en achter hem lopen zodat hij zich veilig voelt om te experimenteren, hierdoor zullen het evenwicht en zelfvertrouwen van je kind groeien.
• Iedere dag te oefenen

Het is niet verstandig om tijdens deze periode je baby te vergelijken met een ouder kind of een baby van vrienden. Het beste is om eenvoudigweg de stappen die hij neemt te ondersteunen, omdat je kind uiteindelijk zal gaan bewegen wanneer hij er klaar voor is!

Misschien vind je dit ook interessant: