development-and-key-milestonescrawling-101-keeping-your-baby-safe

Beginnen met kruipen: houd je baby veilig

Miranda Daniloff

Het voelt misschien wat gek, maar ga op handen en voeten zitten en bekijk wat je baby ziet. Vanaf dit punt kun je zien wat je kind ziet en gevaarlijke dingen ontdekken die je anders niet gezien zou hebben.

Een kindvriendelijke woning


Zorg ervoor dat boekenplanken, commodes en ander meubilair of zware elektronische apparatuur (bijvoorbeeld een tv) stevig vaststaan, bijvoorbeeld met muurankers, zodat ze niet eenvoudig om kunnen vallen als je kleintje omhoog reikt en het vastgrijpt.

Er zijn voldoende gadgets en producten om stopcontacten en lades te beveiligen tegen kinderen. Een goed slot op kasten is effectief wanneer je schoonmaakmiddelen niet buiten het bereik van je kind kunt bewaren.

Niet vergeten!


Babyhekjes moeten vastgezet worden. De American Academy of Pediatrics (AAP) adviseert om bovenaan of onderaan de trap geen klemhekjes te gebruiken. Houd koorden van zonwering en gordijnen buiten het bereik van nieuwsgierige kleine vingertjes, deze vormen een wurginggevaar.

Als je groene vingers hebt en een huis vol met planten, adviseert de AAP deze buiten het bereik van kinderen te houden. Check of een van de planten je baby ziek zou kunnen maken als hij toevallig iets in zijn mond steekt.

Kruipen is een van de grootste mijlpalen voor jouw baby. Je zult ervan genieten hoe je kind de wereld ontdekt en hij zal de nieuwe mobiliteit geweldig vinden. Met wat kleine voorbereiding blijft je kleintje veilig en jij gerust.

Misschien vind je dit ook interessant: