baby-firsts-capturing-the-milestones

Eerste keren voor je baby: mijlpalen vastleggen

Ellen Neuborne

Met een baby zijn er zoveel mijlpalen! Eerste lach, eerste keer vast voedsel, eerste tand. Iedere ontwikkeling is bijzonder.

Van het omrollen en zitten tot lopen en praten, hoe leg je deze mijlpalen vast en hoe bewaar je deze speciale herinneringen? Er zijn veel opties.

1. Schrijf het op


Houd een dagboek bij van de eerste jaren van je baby. Je hoeft geen lange, gedetailleerde verhalen op te schrijven, slechts een paar woorden en de datum kunnen het moment vastleggen. Dagboeken helpen je die speciale momenten te herinneren waarop je baby voor het eerst lachte en rechtop ging zitten. Of de eerste keer dat hij het magische woord: "mama!" zei

In een dagboek kun je ook je emoties van dat moment vastleggen. Het kan een geweldig naslagwerk over het leven van een gezin vormen. Boekenwinkels verkopen speciale dagboeken voor baby's. Hierin staan vaak wat schrijftips en ze zijn zo vormgegeven dat je een datum bij de belangrijke gebeurtenis kunt plaatsen . Zo gaat er geen belangrijke informatie verloren. Als zo’n speciaal dagboek niet bij je past, voldoet een gewoon schrift net zo goed!

2. Maak foto’s


Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Dat triomfantelijke gezicht als je baby zich voor de eerste keer optrekt en begint rond te wandelen of die grimas als hij de eerste keer een mondvol erwten heeft. Dat verbaasde gezicht als je baby voor de eerste keer sneeuw ziet.

Vaak maken we foto’s bij grote gebeurtenissen, een eerste verjaardag of de vakantie, maar soms vergeten we juist die dagelijkse momenten vast te leggen. Juist deze afbeeldingen blijken jaren later het meest geliefd.

Je kunt babyfoto's bewaren in een traditioneel papieren of digitaal album. Bij veel winkels kun je je foto's inbinden tot een prachtig boek dat je zo op de salontafel kan leggen. Laat je foto’s niet in een doos zitten.

3. Maak een filmpje


Het vastleggen van een moment op video is tegenwoordig net zo gemakkelijk is als het maken van een foto. Het eerste stapje, het zingen van zijn favoriete liedje of eerste feestoutfit, film leent zich perfect voor het vastleggen van zulke mijlpalen.

Neem bij het filmen de volgende veiligheidsregels in acht. Zorg ervoor dat de omgeving veilig is voordat je op "record" drukt. Je wilt niet bezig zijn met je beste shot terwijl je baby valt of er iets anders misgaat.

Wat je ook filmt, vergeet niet dat je belangrijke herinneringen deelt. Kies verschillende manieren om de belangrijke gebeurtenissen van de eerste jaren van je baby vast te leggen en te delen.

Misschien vind je dit ook interessant: