signs your baby wants to walk

Signalen dat je baby wil gaan lopen

Suzanne Dixon

Rond het begin van hun tweede jaar, zetten de meeste baby's hun eerste stapjes en worden ze echte peuters. Deze onafhankelijke bewegingsvrijheid opent een geheel nieuwe wereld voor een kind.

Het tijdbestek voordat je kind zijn eerste stapjes heeft gezet, kan voor jou wat minder leuk zijn.

Wijzigingen in de routine


Vlak voordat ze gaan lopen hebben peuters de neiging om 's nachts ongeveer om de vier uur wakker te worden. Probeer niet gefrustreerd te raken door deze verandering in de routine, het is de moeite waard gezien de grote prestatie waarop je kind zich aan het voorbereiden is.

Wees tegelijkertijd niet verbaasd als hij iedere keer dat je bij hem vandaan loopt begint te schreeuwen. Hij wil zelf ook op zijn voetjes kunnen staan. Al deze turbulentie wordt veroorzaakt door het nieuwe doel van je kind: onafhankelijk worden.

Wat voor een peuter zal je baby worden?


Hoe je kind met lopen omgaat zal je een boel over zijn persoonlijkheid vertellen. Is hij bedachtzaam en voorzichtig? Of een beetje onverschrokken en roekeloos? Het maakt niet uit hoe hij ermee omgaat, zodra hij staat is hij weg!

Dit is ook het juiste moment om babyschoentjes te kopen. Je kind heeft eenvoudige, zachte schoentjes nodig om buiten en op ruwe oppervlaktes te lopen. Verder is met blote voeten lopen prima.

Dit nieuwe plezier zal hem van 's ochtends tot 's avonds vleugels geven en binnenkort zul je moeten rennen om hem bij te houden. Kijk hoe hij op een helling omhoog probeert te lopen, of hoe hij op een andere ondergrond reageert, zoals gras. Het is voor jullie allebei nieuw en spannend.

Misschien vind je dit ook interessant: