development-and-key-milestonescrawling-101-fun-development-and-key-milestonescrawling-games

Starten met kruipen: leuke kruipspelletjes

Deidre Uria

Ondanks dat veel baby's volgens de American Academy of Pediatrics (AAP) rond 7 tot 10 maanden gaan kruipen, hoef je niet te wachten met plezier maken! Vijf speeltjes en zeven kruipspelletjes om je baby in de goede richting te sturen:

Speeltjes


Geleidelijk speelgoed dat mobiliteit aanmoedigt introduceren is een goede manier om plezier te maken terwijl je helpt de spieren van je kleintje te versterken.

1. Spiegel
Baby's kijken heel graag naar hun eigen spiegelbeeld, dus houd een kinderspiegel in zijn buurt en trek die vervolgens snel weg. Zet dan de spiegel tegen een muur of het meubilair en stuur hem in die richting.

2. Zachte, stuiterbal
Dit eenvoudige speeltje is geweldig bij tal van aan kruipspelletjes, dus houd er een (of twee) bij de hand.

3. Houten trekspeeltje
Trek dit speeltje langzaam over de vloer en laat je baby het proberen te pakken. Dit speeltje bestaat ook in een plastic variant, maar hout is waarschijnlijk een betere optie als je baby het inderdaad te pakken krijgt en het in zijn mond stopt!

Spelletjes


Om het kruipen interessant te houden, zorg er dan voor dat je tijdens het spelen specifieke complimentjes geeft. Hieronder zeven verschillende activiteiten om je baby tot kruipen te verleiden.

1. Doe alsof je een personage bent uit zijn favoriete verhaaltje en achtervolg je kind door het huis. Je baby zal zeker moeten lachen en zijn best doen om uit je bereik te blijven.
2. De AAP stelt voor mini-parcours te maken met behulp van kussens, sofakussens en dozen waar je kindje overheen en tussendoor kan kruipen. Doe zelf mee door je te verstoppen achter zo'n obstakel en kiekeboe te spelen.
3. Ga op de grond zitten met je benen wijd, rol met een bal naar je baby en vervolgens de andere kant op. Hierdoor zal hij alle richtingen oefenen.
4. Pak het favoriete speelgoed van je baby, verstop het waar hij het direct kan zien en vraag of hij het gaat zoeken. De volgende keer laat je hem het speelgoed verstoppen en ga jij zoeken.
5. Verspreid verschillende stoffen, bijvoorbeeld bubbelfolie, nepbont en een schuimen vloertegel over de vloer zodat je baby daaraan kan voelen als hij er langs kruipt

Zichzelf door de kamer bewegen is een hele prestatie voor je baby. Blijf de kruipvaardigheden van je baby ontwikkelen door leeftijdstoepasselijke speeltjes en spelletjes te gebruiken die je kind zullen uitdagen verder te gaan!

Misschien vind je dit ook interessant: