Van baby naar peuter

Van baby naar peuter

Cheryl Lock

De eerste stapjes van je baby zijn een enorme gebeurtenis. Wanneer kruipen ineens lopen wordt, is je baby op weg om een peuter te worden.

Hoewel kinderen in hun eigen tempo hun loopvaardigheden ontwikkelen, zullen de meeste baby's rond de acht maanden gaan kruipen en tussen de 9 en 17 maanden leren lopen.

Vergeet niet dat sommige baby's het kruipen helemaal overslaan. Als dat het geval is, zal je baby zich waarschijnlijk op zijn buik of billen voortbewegen en zijn armen en benen gebruiken om zichzelf vooruit te duwen.

Dit is normaal. Hij is de spieren aan het versterken die hij straks voor het lopen zal gebruiken. De fase van kruipen of op de billen voortbewegen zal snel gevolgd worden door de fase waarin hij zichzelf optrekt tot hij rechtop staat. Als je baby deze vaardigheid ontwikkelt, is het belangrijk om hem te laten zien hoe hij zijn knietjes moet buigen om van staan naar zitten te gaan (en vice versa).

Zodra hij eenmaal kan staan, zullen de eerste stapjes snel volgen. Zodra je baby vaster op zijn voetjes staat, zal hij wellicht beginnen met hier een daar een stap zetten. Laat hem je hand vasthouden voor ondersteuning, of volg het meubilair terwijl hij zich hieraan voortbeweegt om hem zijn evenwicht helpen houden.

Zodra hij deze letterlijke babystapjes onder de knie heeft, zal hij meer vertrouwen krijgen en voordat je het weet zal je kruipende baby beginnen te lopen!

Misschien vind je dit ook interessant: