what-the-experts-say-when-should-i-expect-my-baby-to-walk

Wat de experts zeggen: wanneer kan ik verwachten dat mijn baby gaat lopen?

Amanda Palmer

Volgens de American Academy of Pediatrics (AAP) zetten veel baby's hun eerste stapjes rond hun eerste verjaardag.

Net als bij iedere mijlpaal, is er echter een breed tijdsbestek voor het leren lopen. Ieder kind ontwikkelt op zijn eigen manier en bereikt deze mijlpalen op zijn eigen tempo.

Als ouder kun je veel doen om het lopen voor je baby gemakkelijker te maken. De AAP adviseert om te beginnen met tijd op de buik op de vloer, hierbij worden de spieren die je kleintje nodig heeft voor het evenwicht versterkt. Terwijl je baby telkens een nieuwe mijlpaal bereikt, weet jij precies wanneer hij zich prettig voelt en wanneer je hem iets verder kunt uitdagen.

Je kunt deze voortgangslijst als een gids gebruiken, maar voel je niet ontmoedigd wanneer het bij jouw kindje even wat langer duurt. Houd zijn ontwikkeling bij via het consultatiebureau.

Sommige baby's slaan bepaalde mijlpalen over, maar dat wordt niet aangemoedigd omdat ze uiteindelijk alle vaardigheden moeten aanleren. Sommige baby's bereiken een mijlpaal vroeger dan verwacht, wat bijzonder is om te zien. Als ouder kun je manieren zoeken om ze meer uit te dagen.

Geniet zoveel mogelijk van deze momenten, omdat je zult merken dat de tijd veel te snel gaat.

Misschien vind je dit ook interessant: