reasons and remedies for your baby-s snoring

Redenen en oplossingen voor het snurken van je baby

Jennifer Kelly Geddes

Met je pasgeboren baby, heb je misschien nog een snurker in huis!

Veel moeders komen er achter dat sommige pasgeborenen 's nachts behoorlijk luidruchtig ademen en een geluid produceren dat erg op snurken lijkt. Maak je geen zorgen, deze herrie is heel normaal en meestal niet iets om je druk over te maken. Lees hier als je meer te weten wilt komen over de redenen van het snurken en wat je kunt doen om je baby te helpen stiller te slapen.

Hij is nog klein


Omdat de luchtwegen van je pasgeboren baby nog nauw en gevuld zijn met heel veel speeksel, kan zijn ademhaling borrelend, kortademig en simpelweg luid klinken.

Omdat zijn luchtwegen breder worden en hij beter leert zijn speeksel in te slikken zal dit 'snurken' van de baby geleidelijk minder worden en uiteindelijk bij het ouder worden helemaal verdwijnen.

Verkoudheid


Een milde ziekte, zoals een infectie van de bovenste luchtwegen, kan de slaap van je baby verstoren en zijn ademhaling beïnvloeden, zodat het lijkt alsof hij 's nachts snurkt.

Middeltjes tegen het snurken van de baby


Neem je baby vlak voor het slapengaan naar de badkamer en creëer daar een spa door de warme kraan van de douche open te zetten. De stoom kan helpen de luchtwegen van je pasgeboren baby vrij te maken. Je kunt ook een luchtbevochtiger in de kamer plaatsen die voor warme, vochtige lucht zorgt.

Vuil en ander huisstof kunnen de neus ook irriteren, wat het snurken van je baby kan versterken. Maak er een gewoonte van een paar keer per week te stofzuigen en voorwerpen die stof aantrekken schoon te maken.

Houd het snurken van je baby bij. Je kunt het zelfs opnemen om te horen of zijn geluiden op de een of andere manier veranderen. Als het snurken luider wordt en vaak optreedt, of als je vindt dat de ademhaling van je baby moeizaam klinkt, is het goed contact met de huisarts op te nemen. Dit kan namelijk een signaal zijn van iets ernstigers.

Maar maak je geen zorgen over wat gemurmel en een paar kreuntjes tijdens de eerste maanden van het leven van je pasgeboren baby. Dit is heel gebruikelijk en niets om je druk over te maken.

Misschien vind je dit ook interessant: