baby sleep solutions- on the go

Slaapoplossingen voor baby's: onderweg

Jennifer Kelly Geddes

Vakantietijd is niet alleen leuk voor de ouders, het is ook geweldig voor de ontwikkeling van je baby. Een tijdje van huis weg laat hem nieuwe dingen zien en andere geluiden horen, maar helaas heeft de nieuwe omgeving ook nadelen.

De nieuwe slaapomgeving en het hotelbed kunnen zelfs de vredige bedtijdroutine van de beste slaper verstoren. Je kunt je kind helpen goed te slapen door van de hotelkamer een comfortabele plek te maken. Gebruik deze slaapoplossingen voor onderweg om een gezellige bedtijd voor je beginnende reiziger te creëren.

Oefen thuis


Ben je van plan om tijdens je reis een draagbare wieg te gebruiken? Zet het wiegje dan thuis al in elkaar en laat je baby er een paar nachten in slapen. Hij krijgt de kans om te ervaren hoe het voelt zodat hij er klaar voor is als je het wiegje in het hotel gebruikt.

Neem een paar vrienden mee


Vergeet niet de favoriete knuffelbeer van je kleintje, zijn zachte, gerafelde dekentje en zijn favoriete fopspeen mee te nemen. Dit spreekt eigenlijk voor zich.

De meeste kinderen zijn erg gehecht aan hun metgezellen en kunnen zonder hen niet goed slapen. Zet dus zeker zijn favoriet (of twee favorieten) op je paklijst.

Denk na over ruimte


Als je baby of oudere kind thuis in zijn eigen kamer slaapt, kan het feit dat jij plotseling naast hem slaapt hem storen. Informeer naar aansluitende kamers en suites en vergelijk prijzen. Als het resultaat een vakantie met een goede nachtrust is, is het boeken van extra ruimte best wat geld waard!

Zorg voor routine


Als een bad, twee verhalen, drie liedjes en een paar kusjes genoeg zijn om je baby thuis in slaap te krijgen, handhaaf dan dezelfde routine op reis. Je kind vindt troost bij deze bekende routine en omdat al deze activiteiten voor hem het signaal zijn dat het tijd is om naar bed te gaan, helpen ze hem ook op vakantie in slaap te vallen.

Reizen met kinderen is altijd een avontuur, maar ervoor zorgen dat je baby in het hotel de slaap krijgt die hij nodig heeft, is de eerste stap naar een ontspannen en zonovergoten vakantie voor allemaal.

Misschien vind je dit ook interessant: