5 tips for a smart sleep space for your baby

Vijf tips voor een slimme slaapplaats voor je baby

Jennifer Kelly Geddes

Naast een gezond dieet is voldoende slaap cruciaal voor de gezonde ontwikkeling van je baby. Het is waarschijnlijk dat je als nieuwe moeder de babykamer van je kleintje al hebt ingericht om hem mentaal te stimuleren en hem een veilige plek te geven om te spelen. De juiste omgeving kan hem echter ook op zijn gemak stellen en zelfs bijdragen aan een betere, diepere slaap.

Probeer voor een goede nachtrust deze slaapoplossingen toe te passen in de slaapkamer van je baby.

1. Controleer de temperatuur


Een te warme kamer is voor niemand een comfortabele slaapplek, en dat geldt ook voor je baby. Zorg er echter ook voor dat de airconditioning niet te koud staat ingesteld (als het mild weer is, is het beter het raam open te zetten).

Als je een thermostaat hebt, stel deze dan in op 18 tot 21 °C.

2. Geschikte kleding


Als de baby te warm is aangekleed kan hij gaan zweten en wordt hij humeurig. Houd er bij het uitkiezen van pyjama's rekening mee dat baby's meestal hooguit één laag meer dan volwassenen nodig hebben. Een hemdje en een katoenen babyslaapzak zijn goed genoeg onder de meeste weersomstandigheden.

3. Focus op de vloer


Een zacht tapijt of vloerbedekking houdt de kamer warm en creëert een prettige speelplek op de vloer. Tapijten of vloerbedekking dempen ook het geluid, waardoor wordt gezorgd voor een stille slaapomgeving.

4. Blokkeer het licht


Overweeg lamellen of gordijnen op te hangen om het vroege morgenlicht buiten te houden. De lampen van de kamer van je baby voorzien van dimmers is ook een manier om een rustgevende atmosfeer te creëren. Dim de lichten als je je baby klaar maakt om te slapen. Hoe dichter bij bedtijd hoe meer je ze dimt.

5. Maak het niet al te stil


Niet alle baby's houden ervan op een stille plek te slapen. Overweeg wat achtergrondgeluid (witte ruis), via een speciale machine, een cd met natuurgeluiden of de radio.

Sommige baby's slapen beter als de wasmachine aanstaat en er wordt gestofzuigd. Wees dan ook niet bang om gewoon door te gaan met je huishoudelijke taken als je baby een dutje doet of 's avonds gaat slapen.

Je hebt geen dure lakens of hip interieur nodig om van je babykamer een gezellige slaapoase te creëren. Focus gewoon op de basis, let op de signalen van je baby en je kunt er zeker van zijn dat hij heerlijk zal slapen.

Misschien vind je dit ook interessant: