how to dres your baby for sleep

Wat draagt je baby voor het slapen gaan?

Jennifer Kelly Geddes

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van het temperatuurdilemma: houd de kamer van je baby zo warm dat hij het niet te koud krijgt, maar ook zo koel dat hij het niet te warm krijgt.

Hoewel er geen vaste regels zijn voor het aankleden van je baby in de fase net na de geboorte (de meeste baby's willen de eerste drie maanden ingebakerd worden, en sommigen hebben een extra laag nodig op deze leeftijd), is het goed eerst stil te staan bij de omgeving. Als jij een extra laagje kleding nodig hebt, dan heeft je (gezonde) baby dat waarschijnlijk ook nodig.

Als je denkt dat je baby het misschien fris heeft en een warmere pyjama of extra laagje nodig heeft, kun je aan zijn teentjes voelen. Voelen de handjes en voetjes van je baby altijd koud aan, zelfs wanneer zijn kamer en zijn lichaam warm zijn? In plaats van voortdurend aan de thermostaat te zitten, kun je in gedachten houden dat de handen en voeten van je baby gemakkelijker koud worden dan die van oudere kinderen en volwassenen.

Als dit je vaak opvalt als je baby slaapt, kun je hem een pyjama met voetjes aandoen. Een babyslaapzak is ook een goed idee. (Deze sluiten aan de onderkant, wat een comfortabele cocon creëert.) Je kunt de baby ook sokken en wantjes aandoen.

Hier zijn een nog een paar tips om je slapende baby 's nachts warm te houden:

Zeg maar dag tegen de dekens. Leg het zachte dekbed en de zachte dekens maar in de kast tot je baby minstens 12 maanden oud is. Deze kunnen een verstikkingsgevaar vormen. Wikkel hem liever in een babydekentje dat je stevig onder zijn schouders stopt.
Slim inbakeren. Wees tijdens bedtijd op je hoede voor dekens en extra kleding.
Meer is niet altijd beter. Het is zelfs zo dat meer lagen kunnen leiden tot gevaarlijk oververhitten als hij slaapt. Doe je baby, als algemene regel, één laag meer aan dan jij in bed zou dragen.
Probeer erachter te komen waarom hij huilt. Is je baby overstuur? De reden kan zijn dat je baby het te warm of te koud heeft. Zijn onrustige gedrag kan een aanwijzing zijn.

Misschien vind je dit ook interessant: