babyproofing-your-home-now-that-your-baby-is-development-and-key-milestoneswalking

Je huis babyproof maken nu je baby loopt

Melissa A. Kay

Je wilt alles wel doen om je baby te beschermen. Nu je baby loopt en zich op een geheel nieuwe manier door het huis beweegt, is het babyproof maken van je huis noodzakelijk. Je hebt waarschijnlijk al een aantal van deze stappen ondernomen, maar er zijn altijd plekken in het huis en dingen die gevaarlijk kunnen zijn, waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht hebt.

Hieronder eenvoudige richting met een aantal zaken die je in orde moet maken en gevaren waar je op moet letten om je nieuwe wandelaar veilig te houden.

1. Bekijk het eens vanaf babyniveau


Je hebt dit misschien al gedaan toen je baby ging kruipen, maar nu hij kan lopen zijn er nog veel meer dingen die hij kan bereiken en die de perfecte hoogte hebben om tegen aan te lopen.

Hurk op het niveau van je kind en verwijder breekbare en kleine dingen die hij zou kunnen grijpen en mogelijk in zou kunnen stikken, en zoek naar scherpe randen en hoeken. Randbescherming of stootkussens zullen je baby beschermen wanneer hij tegen een scherpe rand aanloopt. De Mayo Clinic adviseert het verwijderen van wiebelige tafels of andere meubelstukken die eenvoudig zouden kunnen omvallen als je baby ze gebruikt om aan op te trekken wanneer hij wil gaan staan.

Bevestig ook boekenkasten, planken en andere meubels aan de muur om te voorkomen dat ze kunnen omvallen.

2. Voorkom vergiftiging


De Mayo Clinic adviseert ook om alles wat gevaarlijk kan zijn buiten bereik te houden om mogelijke vergiftigingsongelukken te voorkomen. Dit betreft ook verschillende kamerplanten, medicijnen, schoonmaakmiddelen, vaatwasmiddel, bleek en andere producten met alcohol of giftige stoffen.

Het is een goed idee om alle mogelijke gevaarlijke producten in hun originele verpakking te bewaren, omdat je dan de juiste labels en veiligheidsinformatie bij de hand hebt. Als je giftige stoffen niet helemaal kunt opbergen, zorg dan dat de toegankelijke kastdeurtjes op slot zijn.

Zorg ook dat je het alarmnummer bij de hand hebt.

Trappen en ramen


Installeer veiligheidshekjes boven en onderaan de trap en in de deuropening van kamers met mogelijke gevaren. Zet meubels niet in de buurt van hoge ramen, zodat je kind niet in de vensterbank kan klimmen. Dit geldt ook voor zijn bedje. Zorg dat jaloezieën geen lange koorden met een lus hebben om wurging te voorkomen.

Andere belangrijke voorzorgsmaatregelen


• Koop stopcontactbeschermers om een elektrische schok te voorkomen.
• Gebruik alleen de achterste pitten van de kookplaat.
• Gebruik deurstoppen om te zorgen dat je baby de deur niet dicht kan doen, zodat zijn vingers of tenen niet klem komen te zitten
• Installeer sloten op het toilet zodat je baby het deksel niet zelf open kan doen
Installeer stelschroeven op kranen zodat ze zich niet kunnen branden.
• Trek de stekker van elektrische apparaten die niet worden gebruikt uit het stopcontact.
• Sluit je vaatwasser en vuilnisbak als ze niet in gebruik zijn.
• Verwijder losse kleedjes om struikelen te voorkomen.

Onthoud dat je baby er nu klaar voor is om ruimtes te ontdekken die eerder nog buiten bereik waren. Je huis babyproof maken is meestal een kwestie van gezond verstand. Deze richtlijnen zijn er zodat je je meer ontspannen kunt voelen omdat je weet dat je baby beschermd is tegen mogelijke gevaren.

Misschien vind je dit ook interessant: