Protecting-your-child-on-outings

Je kind tijdens uitstapjes beschermen

Veiligheidstips voor peuters op reis. Soms zie je de meest logische dingen het snelst over het hoofd, vooral als je het druk hebt en afgeleid bent. Lees dus af en toe de veiligheidstips door om je geheugen op te frissen en alert te blijven, vooral vlak voor een reis of een uitje. Bedenk welke gevaren je kind kan tegenkomen en wees op alles voorbereid.

OP STAP Hier volgen een paar tips van dokter Hoe je kan zorgen dat uitstapjes met je peuter veilig zijn:

Smeer je kind altijd in met zonnebrandcrème voor het buitenspelen, vooral als je naar het strand of het zwembad gaat of de bergen in; daar verbrandt je kind nog sneller. Onthoud dat kinderen ook in de winter en als het bewolkt is kunnen verbranden door uv-straling.

Als kinderen op een boot zitten, moeten ze een goed passend zwemvest dragen. Maar pas op: een zwemvest kan zich volzuigen met water als het lang in het water ligt (de hele dag in het zwembad, bijvoorbeeld).

Leer je kind aan niet zomaar op jonge of onbekende dieren af te stappen totdat jij weet dat het dier te vertrouwen is met kleine, onvoorspelbare kinderen. Zelfs de braafste dieren kunnen onrustig worden van tweejarige kinderen.

KLEINE TIP: Als je plannen maakt voor een uitje naar een pretpark of de kermis, hou dan in de gaten dat je kindje van twee maar kort zoveel prikkels aankan. Na een uur of twee moet hij er echt even weg. Boek zo mogelijk een hotelkamer of logeer bij vrienden zodat je kan gaan en staan waar je wilt. Alles in één dag proppen wordt waarschijnlijk geen succes.

Misschien vind je dit ook interessant: