Medicine-cupboard-essentials-for-babies

Wat niet mag ontbreken in je medicijnkast.

Jennifer Kelly Geddes

Een baby heeft veel toiletspullen nodig. Maak dus ruimte in je badkamer. Ontdek welke must-haves je in huis moet hebben.

Of je baby nu gezond is of ziek, het medicijnkastje wordt waarschijnlijk veel gebruikt. Zorg dat je medicijnkastje altijd op slot kan, zodat je kleintje niets kan pakken of inslikken dat niet voor hem bedoeld is. Dit moet je in huis hebben om je baby veilig te houden.

Must-haves.
Zorg dat je altijd een voorraad antibioticazalf, pincet en gaasjes in huis hebt om schaafwondjes en builen te behandelen. Calendulazalf werkt goed tegen uitslag en insectenbeten. Een ijszak, pleisters, verbandjes in verschillende vormen en maten en dessins, thermometer en zinkzalf tegen uitslag en insectenbeten mogen ook niet ontbreken in je medicijnkastje.

Bij koorts is het handig om paracetamol en ibuprofen bij de hand te hebben, maar neem altijd contact met je huisarts op voordat je het geeft. In ORS zitten suikers en zouten die je nodig hebt om vocht op te nemen en vast te houden, een ideale remedie tegen uitdroging als je kindje diarree heeft of veelvuldig moet braken. Kinderhoestdrank stond tot voor kort in ieders medicijnkastje, maar experts raden het af dit te gebruiken bij jonge kinderen. Onderzoek wijst uit dat het niet echt helpt, terwijl er een kleine kans bestaat op ernstige bijwerkingen. Let op de vervaldata van medicijnen en koop nieuwe als dat nodig is.

Het is handig om ook wat vitamines en een rectale thermometer voor je baby of peuter in je medicijnkastje te bewaren.
Plak een lijstje met noodnummers in het deurtje van het medicijnkastje en sla deze op in je telefoons. Je kunt ook een lijstje met het gewicht van je baby (regelmatig wijzigen) bij deze telefoonnummers houden, zodat je oppas deze informatie heeft indien er naar wordt gevraagd bij een noodsituatie.

Misschien vind je dit ook interessant: