Cuisine voor baby's

Cuisine voor baby's

Haute cuisine voor baby's. Na zeven maanden kun je heel wat nieuwe smaken toevoegen aan de voeding van je baby. Probeer zoveel mogelijk variatie te bieden, zodat je baby later niet te kieskeurig wordt. Durf ingrediënten te kiezen, zoals soorten groente en fruit waar je niet altijd mee kookt, zelfs als jij ze niet lekker vindt!

VOL VITAMINES Op deze leeftijd kan je heel wat nieuwe smaken toevoegen aan het eten van je baby. Probeer fruit en groente met een sterkere smaak, combineer dit met mild vlees of milde vis, introduceer peulvruchten zoals linzen, en experimenteer met meer complexe recepten.

GROENTESOEP Deze soep combineert interessante wintergroenten voor een voedzame maaltijd. Het is makkelijk te maken en individuele porties kunnen eenmaal afgekoeld in worden bevroren.

Ingrediënten
250g aardappelen
150g wortels
150g pastinaak
150g koolraap
1 prei, alleen het witte deel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel groentebouillonpoeder of een half bouillonblokje.
een beetje olijfolie.

Bereiding:
1. Pel en snij alle groenten in kleine blokjes, was de prei zorgvuldig alvorens het snijden.
2. Maak de groentebouillon door een halve liter kokend water aan het poeder toe te voegen, en zet deze daarna apart.
3. Verhit een beetje olijfolie in een diepe koekenpan.
4. Voeg de aardappelen, wortelen, pastinaak en koolraap toe, en bak dit zachtjes tot ze zacht beginnen te worden.
5. Voeg de uien, prei en knoflook toe, dek af en verwarm nog eens 5 minuten, af en toe roeren
6. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat de soep nog eens 12 minuten sudderen totdat alle groenten helemaal zacht zijn.

Als het mengsel eenmaal is afgekoeld, kan het worden gemixt. Als de soep te waterig is, kook het dan nog een paar minuten op hoog vuur in. Als je een dunnere soep voor je baby wilt, voeg dan vers gekookt water toe en meng dit erdoor om de gewenste consistentie te bereiken.

Misschien vind je dit ook interessant: