Baby-cuisine

Haute cuisine voor baby's

Na zes maanden kun je veel nieuwe smaken toevoegen aan de voeding van je baby. Probeer zoveel mogelijk variatie te bieden, zodat je baby later niet te kieskeurig wordt. Durf ingrediënten te kiezen, ook soorten groente en fruit waar je niet vaak mee kookt, omdat jij ze niet lekker vindt!

Vol vitamines

Op deze leeftijd kun je allerlei nieuwe smaken toevoegen aan het menu van je baby. Probeer fruit en groente met een sterkere smaak, combineer dit met vlees of vis met een milde smaak, introduceer peulvruchten zoals linzen, en experimenteer met recepten met meer ingrediënten.

Groentesoep

Deze soep combineert interessante wintergroenten tot een voedzame maaltijd. Het is makkelijk te maken en individuele porties kunnen - eenmaal afgekoeld - worden ingevroren.

Ingrediënten: 

  • 250g aardappelen
  • 150g wortels
  • 150g pastinaak
  • 150g koolraap
  • 1 prei, alleen het witte deel
  • 1 eetlepel natriumarm groentebouillonpoeder of een half bouillonblokje.
    een beetje olijfolie. 

Bereiding:

  1. Pel en snij alle groenten in kleine blokjes, was de prei zorgvuldig voor het snijden.
  2. Maak de groentebouillon door een halve liter kokend water aan het poeder toe te voegen, en zet deze daarna apart.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een diepe koekenpan.
  4. Voeg de aardappelen, wortelen, pastinaak en koolraap toe, en bak dit zachtjes tot ze zacht beginnen te worden.
  5. Voeg de prei toe, dek af en verwarm nog eens 5 minuten, af en toe roeren
  6. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat de soep nog eens 12 minuten sudderen totdat alle groenten helemaal zacht zijn. 

Als het mengsel eenmaal is afgekoeld, kan het worden gepureerd. Als de soep te waterig is, kook hem dan nog een paar minuten op hoog vuur in. Als je een dunnere soep voor je baby wilt, voeg dan vers gekookt water toe en meng dit erdoor om de gewenste dikte te bereiken.

Misschien vind je dit ook interessant: