Memory-keeping-and-mementos

Aandenkens. Aandenkens zoals foto’s van na de bevalling zijn waardevol voor later.

Zelfs als je niet echt van lijstjes houdt, is het handig om er toch een te maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan een voorraad diepvriesmaaltijden voor de eerste week. Het is absoluut noodzakelijk dat alles klaar is voor je bevalling. Hierna heb je namelijk al je tijd en energie nodig om te herstellen en voor je baby te zorgen.

HERINNERINGEN AAN DE GEBOORTE Klik, klik, en nog eens klik! Het kan zijn dat je je na de geboorte niet erg fotogeniek voelt en niet staat te springen om een kiekje van vlak na de bevalling, maar foto's zijn vaak mooie herinneringen. Gebruik je fototoestel dus om elk aspect van deze bijzondere dag vast te leggen. Een paar foto's na de bevalling zullen je later herinneren aan het kostbare moment van de bevalling. Vergeet niet om kostbare herinneringen te bewaren, zoals het ziekenhuisbandje van je baby, zijn eerste outfit toen hij naar huis ging, en de verzameling wenskaarten die je ontving. Droog bijvoorbeeld wat bloemen van een van je boeketten. Dit zijn eenvoudige herinneringen aan de geboorte en zullen later van onschatbare waarde zijn wanneer ze je herinneren aan deze mooie dag.

WELKOM THUIS, BABY Als je een beetje vooruit plant, zul je al snel kunnen genieten van je waardevolle eerste dag thuis met de baby. Zorg dat thuis alles babyproof is voordat je gaat bevallen. Na de bevalling kun je je dan vooral concentreren op het herstellen na de geboorte en genieten van de roze wolk waarop je zit. Wees erop voorbereid dat je een paar dagen in je slaapkamer zult wonen - je zult niet veel anders willen doen dan het voeden van je baby afgewisseld met slapen. Bewaar dus alle babyverzorgingsartikelen binnen handbereik naast je bed. Gebruik rustgevende muziek en zachte verlichting om de sfeer in je kamer rustig en ontspannen te houden. Laat je partner alles organiseren. Hij is deze dagen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnenshuis. Bezoekers kunnen een dag of twee wachten, Let op dat ze niet te lang blijven hangen. Je moet je rust pakken. Vergeet niet dat je moet herstellen en dat je nieuwe gezin deze kostbare tijd nodig heeft om te wennen.

Misschien vind je dit ook interessant: