treating-yourself-in-the-final-days-before-birth

Voor jezelf zorgen in de laatste dagen voor de geboorte.

Deidre Uria

De laatste acht maanden is je leven voorbij gevlogen omdat je bezig was met het voorbereiden van je gezin, je huis en je leven op je nieuwe aanwinst. Maar in je ultieme voorbereiding ben je één taak vergeten af te vinken op je oneindige takenlijst: jezelf verwennen!

Hier zijn acht manieren om te genieten van je laatste dagen als mama en dikke buik!

1. Neem een manicure/pedicure


In deze fase van je zwangerschap zul je ontdekken dat een massage niet echt ontspannend is. In plaats daarvan kan je je laten verwennen door een manicure en pedicure waardoor je huid heerlijk zacht wordt en je nagels er prachtig uitzien.

2. Laat het huis schoonmaken


Huur een schoonmaakservice om iedere centimeter van je huis te schrobben, boenen en laten glanzen. Als je thuiskomt uit het ziekenhuis is een band opbouwen met je baby de eerste prioriteit, een schone keukenvloer is dat niet. Vraag ze na vier weken nog een keer terug om alles nog een keer te doen.

3. Ga naar de film, in je eentje!


Geniet van een verhaal zonder dat je er daarna over moet discussiëren. Aangezien je daar lekker in je eentje bent, kun je ook een grote bak popcorn en een stoel met extra beenruimte nemen!

4. Lees je helemaal ontspannen


Speur de bestsellerplank van je lokale boekenwinkel af en koop een mooi boek om tijdens je ziekenhuisverblijf te lezen. Of in plaats van een boek, een heerlijke stapel roddelblaadjes en lifestyle-tijdschriften.

5. Ga naar de kapper


Als je steeds die hoognodige knipbeurt hebt uitgesteld, is dit het juiste moment voor die afspraak. Houd er rekening mee dat je voor tientallen foto's moet poseren nadat je baby zijn grote entree heeft gemaakt!

6. Leg de dikke buik vast


Huur een fotograaf in om thuis een serie stralende zwangerschapsfoto's te maken van jou en je buik. Nadat ze afgedrukt zijn kun je ze trots overal neerzetten.

7. Regel nog een laatste avond als stel


Pak flink uit en plan een laatste pre-baby avond uit met je partner, die alle voorgaande avonden teniet doet. Reserveer in jullie favoriete restaurant in de stad of ga een avondje uit naar het theater of een muziekvoorstelling.

In je laatste zwangerschapsweken mag je vieren hoe ver je gekomen bent tijdens dit negen maanden durende traject. Er is geen betere manier om jezelf een eer te bewijzen dan met wat rust en ontspanning, je verdient het!

Misschien vind je dit ook interessant: