Sex-during-pregnancy

Zwangerschapsadvies, seks tijdens de zwangerschap. Seks tijdens de zwangerschap

Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je! Het is de ideale lichaamstraining waarbij je endorfines aanmaakt: neurotransmitters waardoor je je ontspannen en gelukkig voelt. Door verschillende standjes uit te proberen, leer je je veranderende lichaam kennen. Zolang er geen complicaties optreden tijdens de zwangerschap, kun je tot de datum waarop je bent uitgerekend intiem blijven genieten.

IS SEKS VEILIG? Laten we er niet omheen draaien. Door seks ben je nu zwanger! Het is al lange tijd een natuurlijk onderdeel in je relatie. Sommige stelletjes zijn bang dat seks de baby kan schaden of een vroegtijdige bevalling zal veroorzaken. Maar maak je geen zorgen, zolang er geen specifieke complicaties zijn tijdens je zwangerschap, is seks veilig. Het is niet alleen een plezierige bewegingsoefening voor je lichaam en geest, het helpt je ook om te genieten van je veranderende lichaamsvormen. Vrouwen die seks hadden tijdens de zwangerschap gaven vaak aan dat zij zich bepaalde momenten erg sexy voelden. De gevoeligheid van je huid, vooral rondom de borsten en andere erogene zones, is verhoogd. Dat maakt het vrijen tijdens de zwangerschap zo bijzonder. Je merkt misschien wel dat je meer 'zin' hebt dan normaal. Dit is fantastisch nieuws voor jou en je baby. Tijdens het vrijen komen endorfines vrij, een gelukshormoon, waardoor je je erg goed voelt. Deze positieve gevoelens worden overgedragen naar je baby in de buik.

WAT KUN JE VERWACHTEN? Je baarmoeder zal tijdens een orgasme samentrekken. Hiervan ben je je al dan niet bewust. Maak je geen zorgen wanneer je buik samentrekt tijdens het vrijen. Dit zijn milde weeën en niet gevaarlijk voor jou en je baby. Sterker nog, het is een goede oefening voor de bevalling! In reactie op deze kleine weeën kan het zijn dat je baby na gemeenschap iets actiever wordt. Sommige vrouwen verliezen een klein beetje bloed na de seks. Dit kan tijdens de zwangerschap sneller voorkomen, omdat de baarmoederhals tijdens de zwangerschap miljoenen kleine bloedvaten heeft, hierdoor kunnen er tijdens de gemeenschap een paar scheuren.

LET OP Als het bloedverlies langer dan een paar uur aanhoudt of erger wordt. Neem dan contact op met je arts of verloskundige voor zwangerschapsadvies. Maak je niet te druk, ze zullen je vaak adviseren om je voeten omhoog te leggen en je een paar dagen te onthouden van vrijpartijen! Vermijd gemeenschap wanneer je spontane bloedingen hebt tijdens de zwangerschap totdat je arts de oorzaak hiervan vast heeft gesteld. Over het algemeen kunnen jij en je partner er op seksgebied helemaal voor gaan! Geniet van elkaar en elkaars lichaam en haal het meeste uit jullie nachten samen!

Misschien vind je dit ook interessant: