diaper-primer-what-to-look-for-in-a-diaper

Luierhandleiding: waar moet je op letten bij een luier?

Het eerste waar je op moet letten bij het uitkiezen van een luier voor je baby, is de pasvorm. Aangezien baby's snel groeien, is het belangrijk om een luier te vinden die past!

Houd bij het kiezen van een luier rekening met een aantal factoren voordat je een uiteindelijke beslissing neemt. Houd rekening met prijs, comfort en absorptievermogen.

Comfort


Zorg ervoor dat de luier gemaakt is van materialen die comfortabel zijn voor de huid van je baby. Als je kind een gevoelige huid heeft, kun je letten op:

absorptievermogen.


Dit is meestal de belangrijkste factor bij beslissingen over een luier. Meet het absorptievermogen om te zien hoe droog de luier de huid van je baby houdt.

Het droog houden van de huid van je baby kan ook helpen luieruitslag te voorkomen, volgens de American Academy of Pediatrics (AAP).

Luiermaat


De maat van de luier is gebaseerd op het gewicht van je baby en staat op de verpakking vermeld. Veel luiers zijn ook speciaal ontworpen voor actieve baby’s. Als je kleintje kruipt, loopt of schuift, kun je een luier gebruiken die daar speciaal voor ontwikkeld is.

Als je luiers koopt voordat je baby er is, moet je rekening houden met het verwachte gewicht van je baby, aangezien je kleintje misschien de "pasgeboren"-maat overslaat, volgens de AAP.

Hoeveel luiers moet je op voorraad houden?


Een veelvoorkomende vraag van ouders is "Hoeveel luiers heb ik daadwerkelijk nodig?". Baby's bevuilen hun luiers meestal om de paar uur, dus je hebt er dus ongeveer vijf per dag nodig. Het is ook handig om wat extra luiers te bewaren in je luiertas en bij familieleden waar je regelmatig op bezoek komt.

Realiseer je dat baby's de eerste twee jaar van hun leven heel snel groeien. Schat hoeveel je baby in de eerste paar maanden groeit en koop een voorraad gebaseerd op die groeivoorspelling. Sla niet te snel een enorme voorraad in om te voorkomen dat je straks met een stapel luiers zit die te klein zijn!

De AAP schat dat ouders alleen al in het eerste jaar ongeveer 3.000 luiers gebruiken!

Soorten luiers.


Terwijl de standaard wegwerpluier is gemaakt voor dagelijks gebruik, zijn er ook luiers voor meer specifieke doeleinden.

Als je gaat zwemmen, heb je bijvoorbeeld waterafstotende luiers nodig. En wanneer je kind bijna zindelijk is, is er een groot assortiment van luiers tot oefenbroekjes beschikbaar.

Misschien vind je dit ook interessant: