baby diapering tips and tricks

Tips over het verschonen van luiers

Een goede luier is absorberend, past goed en zit comfortabel. Dit klinkt eenvoudig toch? Maar als je langs de luierafdeling in de supermarkt loopt, ontdek je al snel dat er meer keuze is dan je baby vingers en tenen heeft.

Maar het is niet moeilijk om de perfecte luier voor je baby te vinden als je weet waar je naar op zoek bent!

Een goede pasvorm
Allereerst moet je de juiste maat van de luier vaststellen en dat hangt van het gewicht af. Er zijn twee manieren om te weten of je een grotere maat nodig hebt: je baby weegt zwaarder dan op de verpakking staat of de luier begint te lekken.

Grotere luiers kunnen meer inhoud verwerken. Ik heb mijn zoontje Henry onlangs maatje 4 aangedaan, ook al valt hij onder maatje 3, omdat zijn pyjamabroekje iedere ochtend vochtig was. Met een maatje 4 blijft hij perfect droog.

Luiers voor de nacht
Je zal ook luiers voor de nacht willen aankopen. Gedurende de dag zal je je baby verschonen elke keer hij gepoept heeft, maar tijdens de nacht zal je baby mogelijks langer met een vieze luier zitten.

Luiers voor de nacht houden de billen langer droog dan gewone luiers.

Een zachte, maar absorberende luier voert het vocht snel weg, zodat de babyhuid droog blijft en minder snel geïrriteerd raakt.

Tips voor het verschonen van luiers
De truc om je baby tevreden te houden als het tijd is om zijn luier te verschonen ligt in afleiding! Zing een liedje, geef een speeltje of trek gekke bekken. Het kan ook helpen als je hem, voordat je begint, vertelt wat je gaat doen.

Wat je ook doet voordat je begint, zorg ervoor dat je babydoekjes en een schone luier bij de hand hebt! Niets is zo ingewikkeld als een bewegende baby met een poepluier tegenhouden terwijl je op zoek bent naar babydoekjes – en dan ontdekken dat ze op zijn.

Geloof me, ik heb dit als nieuwe moeder ook meegemaakt en dat is geen pretje!

Misschien vind je dit ook interessant: