5-tried-and-true-ways-to-bond-with-your-newborn

Vijf bewezen manieren om een band te vormen met je pasgeboren baby

Marygrace Taylor

Oproep aan alle jonge ouders! Als je onzeker bent over hoe je op de beste manier een band kunt opbouwen met je pasgeboren baby, ben je niet de enige. Sommige ouders beginnen direct een band op te bouwen met hun baby, maar het komt ook heel vaak voor dat ouders een beetje onzeker zijn over hoe ze dichter bij hun baby kunnen staan.

Maar een band opbouwen is heel belangrijk. Wat de effecten op lange termijn ook zijn, één ding is zeker: een sterke, gezonde relatie zal de ontwikkeling van je baby bevorderen door hem een gevoel van veiligheid en eigenwaarde te geven. Je kunt al beginnen met die band op te bouwen vanaf het moment dat je baby geboren is. Dit is iets wat je elke dag kunt blijven doen. Zo doe je dat.

1. Houd hem vast!


Je houdt van je baby, en hij ligt dolgraag in je armen. Draag je kind, wieg hem en druk hem stevig tegen je aan om de band te versterken.

2. Masseer je baby


Eenvoudige massages helpen je baby te ontspannen en in slaap te vallen. Het geheim is heel rustig masseren. Je kunt een babymassage-cursus volgen bij je plaatselijke ziekenhuis, of meer over het onderwerp lezen.

3. Communiceer


Je baby heeft wellicht geen idee van wat je zegt, maar dat betekent niet dat hij je stemgeluid minder prettig vindt!

Of je je baby nu voorleest, voor hem zingt of tegen hem praat (of zelfs die schattige babygeluidjes nadoet), je stimuleert zijn zintuigen en dat versterkt de band.

4. Doe hem in bad


Baden van je pasgeboren baby helpt jullie beiden om te ontspannen na een drukke dag en bereidt je baby voor op een goede nachtrust. Er is niets zo intiem als een heerlijk bad!

5. Draag je baby


Als je dicht bij je pasgeborene wilt zijn, maar hem niet kunt vasthouden (misschien omdat je aan het typen bent of de was opvouwt), kun je hem ook dragen!

Een draagdoek zorgt ervoor dat je baby zich veilig voelt tegen je borst. Zorg wel dat de draagzak of doek het hoofdje en de nek goed ondersteunt.

Misschien vind je dit ook interessant: