Alles over de verzorging van de navelstomp

Alles over de verzorging van de navelstomp

Cheryl Lock

Navels zijn fascinerende dingen, nietwaar? Als je je pasgeboren baby vanuit het ziekenhuis mee naar huis neemt, ligt er natuurlijk één ding direct voor de hand: de zorg voor de navelstomp die is achtergebleven na het doorknippen van de navelstreng. Dit is een belangrijk onderdeel van de huidverzorging van je baby.

Als je je kleintje voor het eerst mee naar huis neemt, ben je waarschijnlijk verliefd op hoe zijn huidje aanvoelt. Met die zachte, liefdevolle eerste aanrakingen kun je een band met je baby vormen, maar zorg ervoor dat je voorzichtig bent.

Je kunt de navelstomp het beste met rust laten. Hoewel ouders vroeger het advies kregen om de navelstomp af te doen met ontsmettingsalcohol na iedere verschoning van luiers, geloven experts nu dat de stomp sneller heelt als deze met rust wordt gelaten.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je het gebied van de navelstomp schoon en droog houdt.

Omdat je kleintje de eerste tijd toch nog niet gaat zwemmen, beperk je je tot sponsbaden voordat het stompje afvalt, zodat je ervoor kunt zorgen dat het gebied droog blijft.

De navelstomp valt er meestal binnen twee weken na de geboorte af, maar het kan langer duren. Je zult binnen korte tijd geen zorgen meer hebben over de navel van je kindje en dan kun je zijn buikje zoveel kietelen en zoenen als je wilt.

Misschien vind je dit ook interessant: