Coping with constant crying

Omgaan met constant huilen

Suzanne Dixon

Alle baby's huilen. Als je baby huilt, voelt het misschien alsof je iets niet goed doet of je denkt dat er toch een manier moet zijn om hem te laten stoppen met huilen, maar dat is niet altijd het geval!

Baby's hebben een onvolgroeid zenuwstelsel en daarom kennen ze geen andere manier om te kalmeren. Gespannen baby’s in opwindende, drukke huishoudens hebben meer de neiging om te huilen, maar over het algemeen gaan alle jonge kinderen door moeilijke periodes.

Chagrijnige baby’s met kolieken vinden het meestal fijn als er met ze wordt geschommeld, gedanst of gelopen. Dus hou moed en probeer één of al deze technieken wanneer je baby aan het huilen is. Wanhoop niet als het niet meteen werkt, het is niet jouw schuld! Het kan moeilijk zijn om een baby met kolieken te kalmeren en een constant huilende baby kan ervoor zorgen dat ouders zich bezorgd en onbekwaam voelen.

Als je gefrustreerd of boos wordt of voelt dat je de controle verliest, zet de baby dan neer, neem diep adem en probeer te kalmeren. Vergeet niet: als er niets mis is, is er niets mis, je baby is gewoon aan het zeuren!

Misschien vind je dit ook interessant: