5 pieces of esential baby gear every new family needs

Vijf essentiële babyproducten die elk gezin moet hebben

Melainie Edwards

Wat heb je echt nodig en wat kun je in de schappen laten liggen? Nu je een baby gaat verzorgen zal je dagelijkse routine op allerlei manieren veranderen.

Om het winkelen voor de baby makkelijker te maken, zijn hier vijf items die elke nieuwe moeder moet hebben. Geef deze informatie ook aan je partner of houd deze handige lijst bij de hand wanneer je babyspulletjes of cadeautjes gaat uitzoeken.

Zorg ervoor dat je weet hoe deze essentiële babyspullen werken, zodat je het ook aan anderen kunt uitleggen als je hulp krijgt!

1. Babydrager


Een stevige, comfortabele babydrager van goede kwaliteit is niet alleen nodig om de handen vrij te houden, het is ook een lekker plekje voor je baby, omdat hij dicht bij je blijft terwijl je boodschappen doet of door het huis loopt.

Vraag in de winkel of je er een paar mag uitproberen voordat je de drager vindt die het beste bij je past.

2. Babyboeken


Je baby hoeft niet overspoeld te worden met speelgoed om bezig te blijven, maar van babyboeken kun je er nooit genoeg hebben. Een verhaaltje voorlezen is een fantastische manier om een band met je baby te scheppen en het helpt de luister- en taalvaardigheden ontwikkelen.

3. Luiermat


Wees niet ongerust als je niet genoeg ruimte hebt voor een commode. Elke ruimte van het huis kan in een luierstation worden veranderd met een luiermat, luiers en doekjes.

Was het matje regelmatig uit, vooral als het tijdens een luierverschoning vies is geworden.

4. Luiertas


Een stevige luiertas waar alles in kan zal je beste vriend zijn in die eerste babyjaren. Kies een ruime tas uit met een systeem om aan de kinderwagen vast te maken, en handige vakjes zodat je snel de fopspeen of het favoriete speeltje van je kind eruit kan halen.

Tip: je zult deze tas een aardig tijdje rondslepen, dus kies er een uit die je leuk vindt! En vraag ook wat je partner ervan vindt als hij er ook mee moet rondlopen.

5. Spuugdoekjes


Zorg voor een grote stapel spuugdoekjes. Ze zullen bij elke voeding je kleren beschermen en ze zijn ook handig om viezigheid weg te vegen of de plakkerige handjes van je baby schoon te maken.

Misschien vind je dit ook interessant: