baby-basics-ways-to-make-eating-fun

Babybeginselen: manieren om eten leuker te maken

Monica Gullon

Samen eten met je baby is een kans om jullie band te versterken en te helpen bij het ontwikkelen van goede eetgewoontes waar je kind zijn hele leven baat bij heeft. Hieronder wat manieren om van het eten een leuke ervaring voor jullie allebei maken tijdens de eerste fase van zijn leven.

Vier tot zes maanden


Is je baby er klaar voor? Voorkom frustratie aan beide kanten door ervoor te zorgen dat je baby echt klaar is voor vast voedsel. Je kind moet zijn hoofd omhoog kunnen houden en in een kinderstoel kunnen zitten met goede beheersing over zijn hoofd.
Doe rustig aan. Laat je baby voor de eerste voedingen rechtop zitten en praat rustig terwijl je een lepeltje voedsel verdund met wat moedermelk of flesvoeding aan hem geeft.
Een heel nieuwe ervaring. Het kan zijn dat je baby de eerste keer het meeste voedsel weer uitspuugt, dus houd er rekening mee dat dit op je kleding kan belanden! (Verwacht dat het vies kan worden.)
Blijf rustig en ontspannen. Je geduld wordt beloond en uiteindelijk zal je baby het trucje doorkrijgen.

6 tot 12 maanden


Zorg voor een maaltijdritueel. Laat je baby weten dat het tijd is om te eten door hem op een kinderstoel te zetten en een lepel te geven.
Geef het goede voorbeeld. Maak een prioriteit van etenstijd, verwijder alle afleidingen en laat je kind zien dat het leuk is aan tafel.
Creëer een gezellige omgeving. Bied verschillende soorten eten aan en vertel op een positieve, gezellige manier over de kleur en de naam.
Laat je baby op een eigen tempo eten en probeer er niet meer eten in te proppen dan nodig. Baby's reguleren van nature zelf hun eten, dus stop met voeren zodra je baby aangeeft vol te zijn. Dit doet hij bijvoorbeeld door zijn hoofd weg te draaien.

Al met al is het belangrijk te onthouden dat peuters een wispelturige smaak kunnen hebben en niet zo snel groeien als baby's. Je kind kan de ene dag iets heerlijk vinden en het de andere dag weigeren, dus blijf proberen.

Misschien vind je dit ook interessant: