Vijf tips voor het voeden van je baby op reis

Vijf tips voor het voeden van je baby op reis

Marygrace Taylor

Waarschijnlijk heb je de kunst van het voeden thuis nu helemaal onder controle. Je weet precies hoelang je de fles moet opwarmen, hebt de babypotjes netjes opgestapeld en je hebt een kinderstoel bij de hand zodat etenstijd soepeltjes verloopt.

Reizen kan dit allemaal in de war schoppen!

Met een baby op reis gaan kan elke babymaaltijd in een grote kliederboel veranderen. Hier zijn vijf manieren om eten onderweg minder lastig te maken.

1. Oefen met eten op kamertemperatuur


De kans is klein dat er overal een magnetron tot je beschikking staat als je met je baby aan het reizen bent. Begin, als je baby de gewoonte heeft zijn voeding opgewarmd te krijgen, met het invoeren van op kamertemperatuur geserveerde voeding voordat je op reis gaat, zodat hij aan de temperatuur gewend raakt en hij het onverwachte koude eten op de reisdag niet van zich afslaat.

2. Ken de veiligheidsregels


Als je het goed gepland hebt, hoeft de veiligheidscontrole op de luchthaven met je babyvoeding niet eeuwig te duren. Babyvoeding, flesvoeding, borstmelk en sap staan niet op de lijst van ‘Verboden goederen handbagage’, die stelt dat vloeistoffen en gels in de handbagage minder dan 100 ml moeten zijn.

Je hoeft je babyvoeding ook niet in een plastic, doorzichtig zakje te verpakken. Maar het is een goed idee om de babyvoeding op een handige plek op te bergen waar je makkelijk bij kunt, aangezien de douanebeambten er voor controle wel naar kunnen vragen.

3. Vermijd voeding in glazen potjes


Zelfgemaakte babyvoeding is makkelijker als je met je baby reist, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over glazen potjes die extra zwaar wegen en in je tas kapot kunnen gaan. Bevries zelfgemaakte puree in een ijsblokjeshouder en doe voor de reis een paar bevroren blokjes in een stevig plastic bakje. En een paar uur later, voila! De babyvoeding zal ontdooid zijn en klaar om te eten.

4. Wees minimalistisch


Als je bij het denken aan al die plastic bakjes die je bij elkaar moet houden (en later schoon moet maken!) al niet goed wordt, kies dan voor voorverpakte babyvoeding die makkelijk mee te nemen is, zoals avocado en voorgebakken zoete aardappels. Dit zijn allebei gezonde voedingskeuzes voor baby’s die je zo vanuit de schil kunt pureren en serveren. Neem gewoon een lepel (of pak een plastic lepel bij het benzinestation of bij de selfservice van de luchthaven).

5. Bereid je voor op troep


Hobbelige wegen, onverwachte rem- en stopbewegingen of turbulentie in het vliegtuig kunnen voor onverwacht morsen zorgen, dus zorg ervoor dat je extra slabbetjes, handdoekjes en babydoekjes bij je hebt.

Het is vaak moeilijk om je stipt aan de etenstijd te houden als je met een baby reist, maar probeer ongeveer dezelfde etenstijden als thuis aan te houden. Een baby die goed gegeten heeft, is een tevreden baby, en hoe minder huilbuien en driftbuien er tijdens de reis zijn, hoe prettiger het voor iedereen zal voelen!

Misschien vind je dit ook interessant: