The sensational bag

Een tas voor de zintuigen

Vul een tas met stimulerend speelgoed om mee te nemen in de auto, naar de dokter, naar het restaurant: overal waar je baby wat afleiding kan gebruiken. Peuters vinden dit ook leuk.

Hoe doe je dit?

Verzamel speeltjes die de volgende zintuigen stimuleren: kijken, horen, voelen, ruiken. Gebruik je fantasie zo veel mogelijk.

Kijken – een onbreekbare plastic spiegel (zie ons spel Wie is de mooiste? Ik!), een kleine prisma of CD om regenbogen mee te maken, een kleine zaklamp, zodat je kind de lichtstraal kan volgen, een familiefoto in een plastic zakje (zie ons spel Plezier met foto's), een handpop (zie handpoppenspel) en een sok om dingen in te verstoppen of voor het maken van een sokpop.

Horen - Verschillende plastic buisjes met rijst, een bel, bonen, muntjes en zelfs water (zorg ervoor dat het deksel strak vastgelijmd of stevig vastgeplakt is), sleutels aan een sleutelhanger, een kleine (opwindbare) muziekdoos of muziekspeelgoed en een opname van hoe jij de favoriete nummers van je kind zingt.

Voelen - Allerlei verschillende vierkantjes van 15 cm stof van verschillende texturen, een waaier van papier om een zacht briesje te creëren, natuurlijke baby-olie voor een ontspannende massage, een rolletje plakband, diverse stevig gebreide babysokjes om aan te raken en vast te houden, een cellofaanverpakking en een stuk bakpapier.

Ruiken – Losse zakjes van stof gevuld met gedroogde kruiden of bloemen zoals munt, lavendel en rozenblaadjes, stevig dichtgenaaid. Doe er ook een paar verse bloemen bij, of wat kruiden uit de tuin.

Leren en groeien
Baby's zijn zintuiglijke leerlingen. Hun bewustzijn en begrip van de wereld ontwikkelt zich door de stimulatie van al hun zintuigen.

Misschien vind je dit ook interessant: