How-and-why-to-limit-your-child-s-TV-viewing

Pas op tijdens het tv kijken.

Kleine na-apers. Peuters vinden bijna alles wat ze zien leuk om na te doen. Let op je taalgebruik wanneer je met anderen praat of als je aan de telefoon zit. En zorg er voor dat je kind zo min mogelijk gevaarlijk gedrag opmerkt, zoals het oversteken bij rood licht of met een mes in het broodrooster om een geroosterde boterham er alsnog uit te krijgen! Op dit moment ben jij zijn grote voorbeeld, dus gedraag je zo goed mogelijk als hij in de buurt is.

WAT HET AAPJE ZIET, DOET HET AAPJE NA Peuters doen op deze leeftijd bijna alles na. Je eigen slechte gewoonten en gevaarlijke activiteiten worden snel door je peuter opgepikt, dus let daar goed op! Hou goed in de gaten naar wat je peuter op tv kijkt. Het gedrag op tv of in films kan door je kind worden nagedaan. Bepaalde tekenfilms of andere kinderprogramma’s schrappen is niet genoeg. De enige manier om zeker te weten welk tv programma geschikt is voor je kind, is om zelf mee te kijken. Beperk de tv-tijd en laat hem nooit langer dan twee uur per dag tv kijken.

AFLEIDINGSTIP Probeer je kind, als alternatief voor tv kijken, te betrekken bij een poppenshow. Poppen zijn meestal erg populair bij kinderen van deze leeftijd; ze zijn gefascineerd door het besef dat deze poppen bewegen door hun handelingen. Maar misschien vinden ze ze wel een beetje eng, dus houd hier rekening mee.

Misschien vind je dit ook interessant: