Plan een wandeling met je kind

Plan een wandeling met je kind

Het is nooit te vroeg om je baby te introduceren aan het buitenleven! In het begin zal je routine niet meer zijn dan een korte wandeling met de kinderwagen, maar het zou zich kunnen ontwikkelen tot meer uitgebreide wandelingen, met je kleintje als de gids!

Het buiten zijn zorgt niet alleen voor extra lichaamsbeweging, het zonlicht zal jou en je baby ook de nodige vitamine D geven. (Let wel op dat je je baby goed aankleedt- lange mouwen, lange broek en een muts of pet - om overmatige blootstelling aan zonlicht en huidschade te voorkomen, vooral tijdens uren wanneer de zon het hoogst staat.)

Veel parken hebben speciale paden die zijn bedoeld voor natuurwandelingen. Als er geen natuurpad in de buurt is, kun je van je wandeling door de straat je eigen natuurwandeling maken. Zolang je naar buiten gaat, rondloopt en de omgeving verkent, ben je goed bezig voor jou en je kinderen.

Lees deze tips voor het plannen van een natuurwandeling die je kinderen helemaal geweldig zullen vinden.

Maak er een ervaring van


Om het meeste uit je middag buitenshuis te halen, is het handig van tevoren een beetje onderzoek te doen. Ga op zoek naar paden die geschikt zijn voor een kinderwagen, die je helpen ervaring op te doen of extra lichaamsbeweging kunnen geven! Sommige parken hebben bordjes met dit soort informatie en vele parken hebben clubhuizen met leermiddelen.

Probeer niet naar buiten te gaan wanneer het buiten ontzettend heet of koud is, je moet namelijk niet alleen voor jou maar ook voor je kind zorgen.

Veiligheidsbeginselen


Of de zon nu fel brandt of achter de wolken schuilt, bescherm jullie huid door in de schaduw te blijven of met zonnebrandcrème. Neem de zonnebrandcrème mee om later nog een keer aan te brengen.

Onderschat ook niet het belang van goede schoenen. Als je baby al loopt, zorg ervoor dat hij of zij stevige gympen draagt en vermijd sandalen of andere schoenen die ervoor kunnen zorgen dat hij struikelt. Je hoeft niet gelijk wandelschoenen aan te schaffen, maar je zult wel een paar nodig hebben die stevig genoeg zijn om in te wandelen en comfortabel genoeg om blaren te vermijden.

Neem een rugzak mee met veel drinken en een paar gezonde hapjes, aangezien wandelen best inspannend kan zijn. Je wilt ook niet dat je kind dorst en honger krijgt terwijl je zo ver van je auto bent.

Blijf ook in de buurt van de bewoonde wereld, je gaat geen uitgebreide excursie maken met een pasgeborene op je rug!

Neem zoals altijd een EHBO-kit mee voor onverwachte noodgevallen.

Misschien vind je dit ook interessant: