Stimulerende en eenvoudige dagjes uit met je peuter

Stimulerende en eenvoudige dagjes uit met je peuter

Nicole Galan

Als je een peuter hebt, weet je hoe belangrijk het is om op pad te gaan. Kinderen van die leeftijd moeten hun wereld verkennen en dagtochtjes met je peuter vormen de perfecte manier om dit te doen.

Wat je moet meenemen


Vergeet, voordat je de deur uitgaat, niet om een noodvoorraadje mee te nemen zodat je op alles voorbereid bent en je kleintje alles kunt geven wat hij de hele dag nodig heeft. Neem dekentjes, extra kleren, water en snacks mee. En vergeet op niet een paar extra luiers (of oefenbroekjes of ondergoed als je kind bezig is met zindelijkheidstraining).

Een bezoek aan de dierentuin, het aquarium, een park of een kindermuseum vormt een fantastische activiteit voor peuters. Uitstapjes hoeven niet uitgebreid en extravagant te zijn, alleen maar leuk! Bekijk deze simpele en leuke opties voor fantastische dagtochtjes met je peuter.

1. Picknicken in het park


Welk kind houdt nou niet van een uitstapje naar het park? Vul een mand met snacks en peutervriendelijke etenswaren, een deken, een hoedje en wat zonnebrandolie en heel veel speelgoed voor buiten (zoals ballen, schepjes en emmertjes).

Bonuspunten als je kunt picknicken bij een speeltuin, maar elk groot veld en speelterrein is goed.

2. Naar de dierentuin


Een bezoek aan de dierentuin is een fantastisch uitstapje voor jou en je kleintje. Houd hem bezig door hem de naam van de verschillende dieren te vertellen en zelfs de geluiden na te bootsen die ze maken. Dat vindt hij vast geweldig!

Op ontdekkingsreis met het openbare vervoer


Activiteiten voor je peuter waarbij je een tochtje per bus, trein of boot maakt, vallen zeker in de smaak. Als je toegang tot het plaatselijke openbare vervoer hebt, kun je simpelweg aan boord gaan en enkele haltes meerijden.

Laat je peuter bij het raam zitten. Hij zal dol zijn op het voorbijschietende landschap. Als hij zich begint te vervelen, kun je altijd uitstappen en een nieuw gedeelte van de stad gaan verkennen of gewoon een plaatselijk restaurantje binnenstappen voor de lunch of iets te drinken.

4. Ga naar het aquarium


Je slaat nooit de plank mis met heel veel vissen in grote aquariums. Je kindje zal gefascineerd worden door alle verschillende kleuren en soorten vissen die hij voorbij ziet zwemmen. Een bezoek aan het aquarium is plezier voor twee en zal zijn zintuigen stimuleren en zijn fantasie prikkelen.

Als je niet zeker weet waar je naartoe kunt of wat je kunt doen, neem je contact op met de plaatselijke VVV of met het gemeentehuis en vraag je naar activiteiten voor peuters bij jou in de buurt. Daar zouden ze je moeten kunnen doorverwijzen naar plaatselijke musea of andere speciale evenementen speciaal voor gezinnen en kinderen.

Nog steeds op zoek naar ideeën? Laat je peuter beslissen waar jullie vandaag naartoe gaan! Mogelijk zegt hij dat hij wil gaan wandelen naar de speeltuin of naar de ijssalon wil voor een ijsje. Peuters hebben weinig controle over hun dagelijkse leven, dus het is misschien wel leuk om de teugel af te staan (binnen grenzen, natuurlijk!) en hem te laten beslissen wat jullie samen gaan doen.

Misschien vind je dit ook interessant: