why reading aloud to your child every day is important

Waarom elke dag hardop voorlezen aan je kind belangrijk is.

Hardop voorlezen aan jonge kinderen is de meest efficiënte manier waarop ouders hun kinderen kunnen voorbereiden op een succesvolle schoolperiode.

Waarom is elke dag hardop voorlezen zo belangrijk voor jonge kinderen? Dit zijn een aantal redenen.

• Kinderen die in een omgeving met veel plaatjes leven en aan wie in de eerste levensjaren wordt voorgelezen zullen eerder leren om snel te lezen.
• Hardop voorlezen aan jonge kinderen is niet alleen één van de beste activiteiten om taal en cognitieve vaardigheden te stimuleren, het stimuleert ook de motivatie, de nieuwsgierigheid en het geheugen.
• Vroege taalvaardigheden, die ten grondslag liggen aan het kunnen lezen en klaar zijn voor school, zijn vooral gebaseerd op de blootstelling aan taal. Dit ontstaat wanneer ouders en andere volwassenen veel tegen jonge kinderen praten.
• Onderzoek wijst uit dat hoe meer woorden de ouders tegen een acht maanden oude baby zeggen, des te groter zijn woordenschat zal zijn wanneer hij drie jaar oud is.
• Boeken bevatten veel woorden die kinderen niet zo snel in de gesproken taal tegen zullen komen. Kinderboeken gebruiken in feite 50% meer zeldzame woorden dan een televisieprogramma in de avonduren of zelfs een gemiddelde conversatie tussen studenten!
• De koesterende en persoonlijke aandacht van de ouders tijdens het voorlezen moedigt kinderen aan om later in het leven een positieve relatie met boeken en lezen te ontwikkelen.
• Hardop voorlezen is een bewezen techniek die kinderen door stressvolle periodes heen kan helpen.

De simpele handeling van hardop voorlezen kan de toekomst van je kind bepalen, dus lees, praat en zing elke dag met je kinderen!

Misschien vind je dit ook interessant: