Zoekspelletje

Zoekspelletje

Cijfers en letters zijn de basisbouwstenen van lezen en schrijven, maar dat kan ook leuk zijn. Spelletjes gebaseerd op cijfers en letters zijn een leuke manier om te leren.

Hoe je dit kunt spelen
Print twee exemplaren van het cijfersjabloon. Knip beide cijfers uit. Je kunt ze op een stevig kaartje plakken of laten lamineren bij een copyshop zodat ze langer mooi blijven.

Het cijferzoekspelletje – Leg vier kaarten neer, met de cijfers naar boven. Begin met de cijfers 1 en 2. Kijk of je kind twee cijfers kan vinden die op elkaar lijken. Als jouw kind alle cijfers bij elkaar kan zoeken, kun je een geheugenspelletje doen. Draai de kaarten om. Kijk of je kind kan onthouden waar de cijfers zich bevinden.

Print twee exemplaren met lettersjablonen. Knip beide letters uit. Je kunt ze op een stevig kaartje plakken of laten lamineren bij een copyshop zodat ze langer mooi blijven.

Het letterzoekspelletje – Als je kind klaar is om te spelen, leg vier van zijn favoriete letters neer, met de letter naar boven. Kijk of je kind de twee letters kan vinden die op elkaar lijken. Bekijk de letters samen met je kind. Herkent hij de letters? Kan hij de eerste letter van zijn naam vinden?

Tips en advies
Begin eerst met kleine letters en ga door met hoofdletters als je kind gewend is aan de kleine letters.

Leren en groeien
Kinderen gaan cijfers en letters na verloop van tijd begrijpen omdat ze er voortdurend mee te maken krijgen. Zoekspelletjes zijn een leuke en effectieve manier om cijfers en letters te introduceren.

Misschien vind je dit ook interessant: