Stressvrije verjaardagen: tips voor blije kinderen en veilige verjaardagsfeestjes

Stressvrije verjaardagen: tips voor blije kinderen en veilige verjaardagsfeestjes

Het laatste wat je wilt is dat de speciale dag van je kind uitloopt in een hevige woede uitbarsting waardoor de sfeer naar beneden gaat. Een nauwkeurige planning zorgt ervoor dat je kinderfeestje leuk blijft, en helpt bij het voorkomen van grote woedeaanvallen. Vijf tips voor een geweldig verjaardagsfeest zonder zorgen.

1. Zorg voor voldoende afleiding


Dit betekent niet dat je ieder half uur een ander spelletje hoeft te doen (dit kan overigens wel helpen), maar zorg er gewoon voor dat er voldoende te doen is. Regel kindvriendelijke spullen, zoals potloden, papier, klei en klein speelgoed zoals auto's en poppen. Onthoud: jonge kinderen zijn snel afgeleid, dus veel variatie is een must.

Te veel dingen is geen probleem, als je onze volgende stap maar opvolgt zodat alles veilig blijft.

2. Vraag hulp van andere volwassenen


Vraag goede vrienden en familieleden om te helpen zodat de dag gladjes verloopt. Vraag de één om toezicht te houden op elk speelgebied en laat de ander regelmatig controleren of iedereen er is. Hoe meer hulp, hoe beter!

3. Blijf enthousiast


Check of er kinderen zijn die niet geïnteresseerd zijn en die niet mee willen doen. Stimuleer hen om mee te spelen, vraag desnoods de hulp van wat andere kinderen. Het creëren van een warme en welkome omgeving is belangrijk om het algehele humeur goed te houden en woede uitbarstingen tot een minimum te beperken (hopelijk zelfs geen enkele!).

4. Bied veel verschillende snacks en drankjes aan


Houd rekening met moeilijke eters! Vergeet niet te informeren bij ouders of hun kinderen voedselallergieën hebben. Dit kun je gewoon op de uitnodiging zetten.

Zorg dat er een gezonde variatie aan snacks en drankjes is en dat er voldoende voorraad is!

Maak de omgeving kindveilig


Loop voor de aanvang van het feest nog even door je huis of de feestlocatie. Zorg dat alle kleine of gevaarlijke dingen opgeruimd en uit het zicht zijn. De kleinste dingen zoals muntjes en pennendoppen, kunnen een serieus verstikkingsgevaar opleveren.

Als het feestje buiten plaatsvindt, controleer dan of er laaghangende takken zijn of andere gevaarlijke zaken die door een kind gevonden kunnen worden.

Misschien vind je dit ook interessant: