Vijf leuke ideeën voor de eerste verjaardag van je baby

Vijf leuke ideeën voor de eerste verjaardag van je baby

Verjaardagsfeestjes zijn geweldig, maar na een paar uurtjes zijn ze alweer voorbij. Hoe kun je je baby's eerste verjaardag vieren en er een blijvende herinnering aan overhouden? Lees verder!

Het eerste jaar van je baby zit bomvol primeurs: de eerste glimlach, voor het eerst kunnen zitten, het eerste hapje... en dan het hoogtepunt: de eerste verjaardag! Je zult dit ongetwijfeld willen vieren met een feestje, maar na een paar uurtjes is dat alweer voorbij. Probeer een van deze ideeën eens om die belangrijke mijlpaal blijvend vast te leggen.

1. Plant een boom
Net als je baby zal een boom ieder jaar groeien, met diepere wortels en grotere takken. Door de jaren heen (en zeker op elke verjaardag) kun je foto's van je kind nemen bij zijn speciale boom. Dit is niet alleen een leuke manier om de kinderjaren vast te leggen. Wanneer je kind ouder wordt, zal hij er ook van leren hoe belangrijk de natuur en de aarde in ons leven is.

2. Maak een sprei van het eerste jaar
Niets is schattiger dan babykleertjes. Maar baby's groeien zo snel dat je baby amper de tijd krijgt om kleertjes te verslijten. Een sprei of quilt gemaakt van stoffen uit het eerste jaar is een leuke manier om dat schattige rompertje te bewaren dat je niet weg kunt doen, of die rode pyjama met die dinosaurus waar je baby altijd om moest lachen. En vergeet dat lakentje uit het eerste jaar niet en de badcapes met een schattig babymotiefje. Verzamel alles wat je wilt gebruiken, knip het in vierkanten, en maak er een quilt van waar je nog jaren van kan genieten, om hem uiteindelijk aan je kind te geven als hij ouder is.

3. Leg het leven van je baby vast
Neem je favoriete foto's van de afgelopen twaalf maanden en plak ze in het eigen fotoalbum van je baby. Maak er een boek van en schrijf een verhaal over de speciale momenten en mijlpalen van het eerste jaar van de ontwikkeling van je baby. Geen schrijver? Plaats dan de foto's in een diavoorstelling op de computer en gebruik het favoriete liedje van je baby als soundtrack. Samen met je kind het babyverhaal lezen of naar de diavoorstelling kijken, is een perfecte aanvulling op het slaapritueel van je kind; het laat hem zien hoeveel je van hem houdt.

4. Maak voetafdrukjes
Gebruik gips om een afdrukje te maken van het voetje of handje van je kleintje. Plaats het in een dubbele lijst, met de afdruk aan de ene kant en een foto van zijn eerste verjaardag aan de andere. Als je kind groter is, zul je samen naar dit voetafdrukje kunnen kijken en je samen verbazen hoe klein hij ooit was.

5. Maak een tijdcapsule
Verzamel spullen die het eerste jaar uit het leven van je baby vertegenwoordigen: een foto van je huis, een stukje van zijn favoriete dekentje, de rammelaar die hij zo leuk vond, een opname van zijn favoriete liedje, enzovoorts. Verzegel ze in een doos die hij op zijn 18e verjaardag open mag maken. Het is iets waar jullie allebei de rest van jullie leven van zullen genieten.

Misschien vind je dit ook interessant: