what-you-need-to-know-about-planning-a-birthday-party

Waarmee moet je rekening houden bij het plannen van een verjaardagsfeestje?

Ellen Neuborne

De eerste verjaardag van je baby komt eraan! Het is voor iedereen een opwindend evenement maar jij piekert je van tevoren misschien suf over wat je moet doen om de grote dag te vieren.

Het plannen van een geslaagd verjaardagsfeestje draait volledig om voorbereiding. Hieronder een checklist die je zal helpen het eerste verjaardagsfeestje te plannen, uit te voeren en ervan te genieten.

1. Kies een goede datum


Vermijd belangrijke feestdagen of lange weekenden, omdat je gasten dan weg kunnen gaan of andere verplichtingen hebben. Als je rekening houdt met deze richtlijn kun je vervolgens de datum kiezen die het beste voor jou uitkomt.

Onthoud: er is altijd wel iemand die niet kan op de datum die je kiest. Dit is ook een belangrijke datum voor jou, dus kies de datum die het beste bij jou en je baby past.

2. Eigen haard is goud waard


Je baby zal het gelukkigst zijn als je het feestje thuis organiseert, want dat is een veilige plek. Als je thuis geen plek hebt, denk dan aan een locatie die babyvriendelijk is en waar je als gastvrouw gemakkelijk je dingen kunt doen.

Een gemeenschapsruimte of evenementenruimte bij een dierentuin of een park zijn ook goede opties. Als het weer goed is, kun je ook een feestje buiten geven, bijvoorbeeld in een park of in de achtertuin (zorg dan wel voor een alternatief als het slecht weer wordt).

Een privéruimte in een restaurant is ook goed, grote dinerruimtes zijn vaak rumoerig en onrustig voor je kleintje.

3. Het ideale tijdstip


Aangezien eenjarigen 's middags nog slapen, kun je het beste je feestje rond het slaapschema van je baby plannen, om te zorgen dat hij ook van het feestje kan genieten!

4. Houd de gastenlijst kort


Bij eerste verjaardagen kun je het beste alleen familie, goede vrienden en buren uitnodigen. Te veel vreemde gezichten zouden de eregast aan het huilen kunnen maken!

Je baby is op een leeftijd dat hij vaak verlegen is voor vreemden, dus een feest met veel nieuwe gezichten is waarschijnlijk niet de beste manier om de dag te vieren

Eten


Zorg ervoor dat al het eten van tevoren klaargemaakt is (zodat je tijdens het feestje niet constant de keuken hoeft in te rennen). Tapas en buffetten zijn allebei eenvoudig om neer te zetten en maken het eten tijdens het feestje informeel.

6. Activiteiten


Het plannen van spelletjes en entertainment moet worden afgestemd op de leeftijd van de aanwezige kinderen. Baby's spelen nog niet echt spelletjes en luid entertainment kan ze bang maken.

Oudere kinderen (peuterschool en ouder) kunnen genieten van een spelletje ezeltje prik of zakdoekje leggen. Bij die leeftijdsgroep kan een clown of goochelaar ook een hit zijn. Houd bij het plannen rekening met de leeftijd van de kinderen op de gastenlijst.

7. Leg herinneringen vast


Zorg ervoor dat je iemand aanwijst als fotograaf, zodat je voldoende foto's van de dag hebt. Voor velen is dit de dag waarop de baby voor het eerst verjaardagstaart proeft. Vaak een fantastisch en heerlijk vies beeld.

8. Cadeautjes


Net als de activiteiten moeten cadeautjes worden afgestemd op de leeftijd van de uitgenodigde kinderen. Voor baby's zijn afscheidscadeautjes niet nodig. Maar oudere kinderen vinden het leuk om een cadeautasje mee naar huis te nemen.

9. Blijf lachen


Houd er rekening mee dat wanneer er baby's bij betrokken zijn, de dingen niet altijd gaan zoals gepland. Probeer de humor hiervan in te zien, zodat je van de dag kunt genieten, wat er ook gebeurt! Onthoud, dit is de speciale dag van jouw baby, dus wees ontspannen.

Misschien vind je dit ook interessant: