Drie tips om je baby zich op zijn gemak te laten voelen bij vreemden

Drie tips om je baby zich op zijn gemak te laten voelen bij vreemden

Cheryl Lock

Je baby heeft negen maanden in je buik gezeten en waarschijnlijk de eerste paar weken van zijn leven doorgebracht met een handjevol mensen. Het is dan ook logisch dat je baby gaat huilen of van streek raakt als er volledig vreemden in de buurt zijn. Toch is het belangrijk om je kindje te helpen zich in meerdere situaties veilig te voelen. Uiteindelijk wil je hem meenemen naar de dokter of hem aan nieuwe familieleden voorstellen zonder grote huilpartijen.

Houd de volgende tips in het achterhoofd, zodat je baby de volgende keer dat hij door een nieuw persoon wordt vastgehouden, iets minder nerveus is.

1. Zorg voor de basiszaken


De meeste baby’s zullen bij angst voor het onbekende meteen beginnen te huilen. Laat nieuwe mensen weten welke gewoonten jij hebt om je baby zich op zijn gemak te laten voelen. Vraag hen je acties te imiteren, zodat je de beste resultaten verkrijgt.

Als je baby bijvoorbeeld alleen op een bepaalde manier vastgehouden wil worden, vraag hen dan hem zo vast te houden. Met name voor jonge baby's is het heel belangrijk om dat gevoel van liefde en comfort vast te houden, zodat ze zich veilig en tevreden voelen.

2. Creëer een ritueel


In de leeftijd tussen 7 en 12 maanden zie je mogelijk dat je kindje meer moeite krijgt met nieuwe gezichten. Probeer een routine te creëren, zodat je baby begrijpt dat wanneer hij aan een nieuwe persoon wordt geïntroduceerd, jij altijd naar hem terugkomt.

Het is belangrijk dat je geen groot probleem maakt van het weggaan. Hoe langer je het afscheid uitstelt, des te moeilijker je baby kan gaan doen.

3. Houd je sterk


Zodra je de juiste situatie hebt gecreëerd voor het introduceren van vreemden (je hebt de vreemden hulpmiddelen gegeven zodat je baby zich optimaal op zijn gemak voelt en je hebt een vertrekritueel gecreëerd), is het tijd om voet bij stuk te houden.

Dit is waarschijnlijk het moeilijkste gedeelte. Tegen de tijd dat je baby een jaar oud is, wil hij niet dat je weggaat, gewoon omdat hij van je aanwezigheid geniet! Zelfs als ze zich veilig voelt in zijn nieuwe omgeving, met nieuwe mensen, wil hij waarschijnlijk toch liever dat je blijft. Nu moet je sterk zijn. Wees geduldig en geruststellend, maar nogmaals, stel je afscheid niet onnodig uit.

Misschien vind je dit ook interessant: