Goede tafelmanieren bevorderen

Goede tafelmanieren bevorderen

Tafelmanieren. Hoe kun je het best reageren op vervelend gedrag aan tafel? Blijf bij je regels en houd voet bij stuk. De juiste balans vinden tussen het bevorderen van gezinsmaaltijden en het in stand houden van goede tafelmanieren is niet eenvoudig als je met een ongeduldige peuter aan tafel zit. Maar het is beter de maaltijd van je kind zo kort mogelijk te laten duren dan je met zijn slechte gedrag bezig te houden. Hij vertoont dit gedrag juist om aandacht te krijgen en niet te hoeven eten!

ONGEWENST GEDRAG Je accepteert niet dat je baby met eten gooit, schreeuwt en expres knoeit. Als hij dit doet, is hij waarschijnlijk klaar met eten en wil hij liever jouw aandacht trekken en je grenzen testen. Haal hem uit zijn kinderstoel en laat hem pas bij de volgende maaltijd terugkeren. Op deze leeftijd moet er in elk geval worden begonnen met het aanleren van goede tafelmanieren.

Trouwens, maak je geen zorgen als het lijkt alsof je kind niet goed eet, Kinderen van deze leeftijd (en van alle leeftijden) verhongeren niet. Als je je zorgen maakt, vraag de huisarts dan om zijn gewicht te controleren.

Misschien vind je dit ook interessant: