Waaruit-zijn-luiers-gemaakt

Waar zijn Pampers luiers van gemaakt?

Pampers luiers

De luier die je voor je baby kiest, moet je baby droog houden en comfortabel zijn. Dat wil je als moeder voor je kind. Misschien vraag je je af hoe Pampers luiers worden gemaakt. Welke materialen er gebruikt worden en hoe het kan dat ze zo betrouwbaar zijn.

Pampers luiers zijn helemaal afgestemd op de behoeftes van je baby

Wegwerpluiers zijn sterk verbeterd sinds 1961, toen Victor Mills, ingenieur en onderzoeker bij P&G, een betere wegwerpluier wilde ontwikkelen voor zijn kleinzoon.

Tegenwoordig worden Pampers luiers en Pampers broekjes gemaakt van zachte ademende materialen die de bewegingen van je baby volgen tijdens het spelen en slapen. De bestanddelen van Pampers luiers zijn worden strikt geëvalueerd en kunnen als veilig worden beschouwd.

Zoals de meeste moderne wegwerpluiers, bestaan Pampers luiers uit laagjes die ervoor zorgen dat het vocht van je baby’s huid wordt weggehouden. Dat gebeurt door het over te brengen naar en te verdelen over een absorberende kern die het vasthoudt. Zo blijft je baby droog en comfortabel.

Hoe werkt een luier?

  • De urine van de baby gaat eerst langs een beschermende binnenvoering, het toplaagje.
  • Ter bescherming van de babyhuid wordt een dunne lotion aangebracht op het toplaagje, wat helpt het risico op luieruitslag te verminderen. De ingrediënten van deze lotion voldoen aan de Europese regelgeving inzake cosmetica en zijn onderhevig aan regelmatige evaluaties door de Europese gezondheidsautoriteiten.
  • Vervolgens vloeit de urine door het absorberende laagje, dat bestaat uit polyestervezels, die zacht en efficiënt zijn, het vocht snel absorberen en zo ver van je baby’s huid weghouden. 
  • Dit laagje verdeelt en vangt de urine op en zorgt ervoor dat de urine in de absorberende kern terechtkomt, waar het diep in de luier wordt vastgehouden.
  • De buitenlaag van de luier, ook wel het achterliggend laagje genoemd, bestaat uit een waterdicht laagje, bedekt met een weefsel van zachte vezels die ervoor zorgen dat het vocht niet kan doorlekken naar het bedje of kleding van je baby.

Wist je dat? In de loop der jaren luieruitslag komt steeds minder voor dankzij het gebruik van de superabsorberende gel. Comfortabel voor je en gezonder voor zijn huidje. 

Lotion

De ingrediënten in de lotion die helpen je baby’s huid te beschermen, zijn de volgende: Pétrolatum, Stearyl alcohol (verzachtend middel dat vaak gebruikt wordt omwille van zijn hydraterende eigenschappen), Paraffinum liquidum (beschermingsbarrière), Aloe barbadensis extract (Aloé Vera, verzachtend ingrediënt).

Alle componenten van onze luiers zijn streng geselecteerd en tot in detail beoordeeld. Ze voldoen aan de strenge Europese REACH-verordening, die de productie en het gebruik van componenten en ingrediënten reguleert.

Wij zorgen ervoor dat de Petrolatum in de lotion die in Pampers luiers zit gezuiverd is en volkomen veilig. Dit wordt bevestigd door arts en pediatrische dermatoloog Professor Daniel Hohl, voormalig voorzitter van de European Association of Pediatric Dermatology: "Ik heb de veiligheidstesten van Pampers luiers diepgaand bestudeerd, en ik verklaar dat deze producten volkomen veilig zijn om te gebruiken voor de huid van baby's. Petrolatum is de inerte component die niet alleen vaak gebruikt wordt in cosmetica, maar ook op grote schaal door dermatologen en kinderartsen wordt aanbevolen om de babyhuid te beschermen."


Superabsorberende gel

De absorberende gel is een belangrijk bestanddeel in alle Pampers luiers. Het wordt in het midden van de Pampers luiers aangebracht om het vocht te absorberen en je baby droog te houden. De superabsorberende gel wordt sinds de jaren 1980 gebruikt in een groot aantal producten zoals luiers, producten voor vrouwelijke hygiëne en voedingsverpakkingen.

De superabsorberende luiers bieden belangrijke voordelen op gebied van gezondheid. Door het vocht ver van je baby’s huid weg te houden, zorgen ze dat de huid niet alleen droog maar ook gezond blijft.

Wanneer de superabsorberende gel aan de luier wordt toegevoegd is deze droog en korrelig zoals suiker. Wanneer het vocht wordt geabsorbeert, wordt dit in gel omgezet. De gel kan tot 30 keer zijn eigen gewicht in vocht absorberen en vasthouden, en vermijdt zo vocht op het luieroppervlak waardoor je baby droog blijft.

Wat als de gel in contact komt met de huid van mijn baby?

Soms kun je kleine balletjes in bed vinden of op de huid van je baby, maar deze gel is niet giftig en helemaal niet gevaarlijk voor je baby. Je kunt deze kleine balletjes makkelijk verwijderen door de huid van je baby zachtjes te reinigen.

Is de gel van mijn baby’s luier ongevaarlijk?

Zoals voor alle materialen en ingrediënten aanwezig in onze luiers, heeft Pampers ook hier veiligheidstesten uitgevoerd. Talrijke bewijzen tonen aan dat de gel niet schadelijk is voor de baby’s huid.

De onschadelijkheid van het superabsorberende materiaal is vastgesteld aan de hand van meer dan 400 consumententesten. Deze bestudeerden alle mogelijke manieren hoe in contact te komen met de gel, hetzij op de huid, hetzij door per ongeluk inslikken door baby’s of huisdieren. Elke studie heeft duidelijk aangetoond dat dit materiaal onschadelijk is.

Onze belofte

Bij Pampers is niets zo belangrijk als de veiligheid van je baby. Je kunt op ons rekenen: wij leveren veilige producten van excellente kwaliteit zodat je je baby kan beschermen en verzorgen. Aarzel niet ons te contacteren indien je vragen hebt, je mening wilt delen of een idee hebt.

 

Misschien vind je dit ook interessant: